Foto: Screenshot YouTube

SERGEJ JAKIROVIĆ novi je trener Dinama, objavio je hrvatski prvak na službenim stranicama. Jakirović je tako na klupi naslijedio Igora Bišćana koji je danas dobio otkaz i vodit će momčad već u četvrtak kad na Maksimiru u prvoj utakmici play-offa Europa lige gostuje Sparta iz Praga.

Jakirović je raskinuo ugovor s Rijekom koja samo tri dana nakon utakmice sa Spartom dolazi na Maksimir u 6. kolu SuperSport HNL-a. Jakirović Dinamo preuzima u trenutku kad momčad ima osam bodova i utakmicu manje od Hajduka i nakon šokantnog ispadanja od AEK-a u 3. pretkolu Lige prvaka što je Bišćana koštalo posla.

“Sergej Jakirović novi je trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige. S novim trenerom dolazi i novi stručni stožer koji je i do sada surađivao s gospodinom Jakirovićem u Rijeci”, objavio je Dinamo.

Jakirović je bio u kombinacijama za klupu Dinama prije godinu i pol dana. Tad je sad već bivši trener Rijeke bio pred vratima Dinama, ali se njegov dolazak nije realizirao i momčad je tad preuzeo Željko Kopić koji je ubrzo dobio otkaz. S Jakirovićem dolazi i njegov stručni stožer u kojem su pomoćnika Marko Salatović, videoanalitičar Anđelo Roguljić i kondicijski trener Marin Ivančić.