19/06/21

Sindikat Prometa: “Podržavamo namjeru Uprave da od početka 2019. ne isporučuje uslugu koja neće biti plaćena”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Koordinacija sindikata Prometa pozvala je suvlasnike Prometa, općine i gradove na čijem području Promet obavlja prijevoz putnika, da potpišu nove ugovore o prijevozu sukladne Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2007., kako bi Promet mogao nastaviti obavljati prijevoz putnika na svim dosadašnjim linijama. Do sada je takav ugovor s Prometom potpisao samo Grad Split.

– Dosadašnji način sufinanciranja neprofitabilnih linija ne samo da nije održiv, jer Prometu stvara gubitke koje na kraju uglavnom pokrije Grad Split kao većinski vlasnik, nego će za godinu dana postati i nezakonit – poručio je Mario Jukić, povjerenik Sindikata hrvatskog vozača.

Pojasnio je kako su novi ugovori koje je Promet uputio na potpisivanje gradovima i općinama suvlasnicima, sukladni su Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2007. broj 1370/2007, koja je propisala uvjete obavljanja lokalnog komunalnog prijevoza putnika u javnom prometu na području jedinica lokalne samouprave. Navedena Uredba je na snazi od 2007. godine, a krajnji rok za njenu primjenu je 3. prosinca 2019. godine. Uredba određuje uvjete pod kojima gradovi i općine nositeljima javne usluge prijevoza putnika nadoknađuju nastale troškove i dodjeljuju prava u obavljanju javne usluge, prenosi dalmatinskiportal.hr.

– Neki suvlasnici su do sada otezali s potpisivanjem ugovora o prijevozu, jer novi uvjeti za neke od njih znače veće troškove. Koordinacija sindikata Prometa podržava namjeru Uprave da od početka 2019. ne isporučuje uslugu koja neće biti plaćena, čime bi se nastavili gomilati gubici – zaključio je Jukić.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img