Sindikati Prometa će čekati još dva mjeseca, zatim će početi akcije na prometnicama diljem Hrvatske

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Direktor Javnoga gradskog prijevoznika Prometa Miroslav Delić i predstavnici Sindikata vozača rekli su u utorak na konferenciji za novinare u Splitu da će poduzeti sve kako bi osigurali svoje djelatnike i putnike.

Izjavili su to dva dana nakon što se u Sv. Kaji, u blizini Solina, dogodio novi napad u kojem je 29-godišnjak iščupanim brisačem demolirao autobus na liniji Split-Trogir.

Novinarima su rekli da su zadnje dvije godine imali 57 napada, od kojih 18 na vozače i 39 indirektnih napada na autobuse koji ugrožavaju vožnju, primjerice gađanje autobusa raznim predmetima.

Direktor Prometa Miroslav Delić najavio je da će, uz 70-ak autobusa s kabinama protiv vandala, i novi će autobusi biti opremljena takvim kabinama. Kako bi zaštitili vozače, uvest će “sustav ticketinga, videonadzora i prekidača za alarmiranje mjerodavnih službi”.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img