Foto: N1

Nakon spornog plakata SDP-a koji je nedavno objavljen na njhovim društvenim mrežama, podigla se velika bura u javnosti. Oni su tom prilikom pozvali umirovljenike da si stave štrik oko vrata, što je zgrozilo mnoge, a ponajviše su se pitali tko stoji iza ove marketinške kampanje te stranke.

Upravo je Tonči Restović, član SDP-a iz Šibenika, imenovan šefom izborne kampanje SDP-a, i od njega se očekuje da poduzme korake za poboljšanje rejtinga stranke te da operativno vodi stranku prema što boljem rezultatu na nadolazećim parlamentarnim izborima.

Poznati šibenski odvjetnik

Treba napomenuti da SDP izlazi na izbore bez koalicije s Možemo!, što je prvotno bila Grbinova ključna prednost.

Tonči Restović je poznati odvjetnik iz Šibenika, i stranačko vodstvo očekuje da bude u kontaktu s terenskim aktivnostima stranke.

On će preuzeti ulogu koordinacije sa stranačkim kolegama koji će rukovoditi stožerima u izbornim jedinicama. Prema izjavama upućenih, izabran je za tu funkciju između ostalog zato što je pokazao iznimnu sposobnost komunikacije i organizacije, piše Dnevno.hr.

Foto; Screenshot

Izgubio na izborima u Šibeniku

Treba napomenuti da se u svojoj političkoj karijeri nije istaknuo na poziciji koja bi ga dovela do značajnijeg uspjeha, kao što je primjerice poraz od aktualnog HDZ-ovog gradonačelnika Željka Burića u drugom krugu lokalnih izbora u Šibeniku.

U to vrijeme je isticao svoj stav o politici, naglašavajući da političko djelovanje nije nešto negativno ili uvredljivo, već da vidi politiku kao sredstvo za poboljšanje života mnogih ljudi.

Posljednji CRO Demoskop ukazuje na tešku poziciju SDP-a u trci za vlast, budući da je HDZ predvodi Andrej Plenković na prvom mjestu s 25,4 posto podrške, dok je u kolovozu imao 25,2 posto potpore. SDP se nalazi na drugom mjestu s 15,5 posto potpore, u usponu u odnosu na kolovoz kada su imali 14,7 posto. Možemo bilježi pad s 11 posto podrške na 11,2 posto u rujnu.