Foto: Snimka zaslona N1

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) osudila je u nedjelju izjavu izaslanika ministra branitelja brigadira Matka Raosa na skupu HOS-ovaca u Splitu kako “ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.”, te je pozvala Vladu da se od te izjave ogradi.

“SDP strogo osuđuje današnji skup u Splitu i izjave koje je dao izaslanik ministra branitelja, brigadir Matko Raos, a u kojima navodi kako “ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941. godine”.

Nedopustivo je da se Domovinski rat i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina. Hrvatska, kao i cijela slobodna Europa, nastala je na temeljima i vrijednostima antifašizma, što je definirano našim Ustavom i na to trebamo biti ponosni.

Ne možemo dopustiti niti tolerirati da ljudi koji predstavljaju ministra i Vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i Vladu da se ograde od ovog skupa i riječi njihovog izaslanika Raosa.” – stoji u priopćenju koje potpisuje Ranko Ostojić, potpredsjednik SDP-a Hrvatske

Anita M.