foto: filip zavadlav_screenshot hrt

Toni Vukičević, posljednji je odvjetnik Filipa Zavadlava, već šesti po redu. Prije njega, zastupali su ga Branko ŠerićDarko StanićTadiša Milošević Doris KoštaIvanka Šamija odmah je zatražila da je skinu sa slučaja.

Na Županijskom sudu u Splitu u srijedu se nastavlja suđenje Filipu Zavadlavu kojega se tereti za trostruko ubojstvo u Splitu 2020. godine kada su ubijeni Jurica Torlak (38), Marin Ožić Paić (25) i Marin Boban (25). Najavljena su maratonska ročišta na kojima će svoj iskaz dati i svjedoci i vještaci, a sve će trajati tri dana zaredom.

Zavadlavov novi odvjetnik, Vukičević, dodijeljen mu je po službenoj dužnosti te će se Zavadlav u srijedu na sudu pojaviti u njegovoj nazočnosti. On je na predmetu naslijedio odvjetnicu Doris Koštu uz koju je svako ročište bilo pravi spektakl.

Naime, brojne primjedbe na dokazne materijale svako malo su prekidale ročišta, ali predsjedavajuća sutkinja, Višnja Strinić uspijevala je voditi suđenje u zadanim rokovima, unatoč distrakcijama od strane Košte, pišu 24sata.

Zavadlav nekooperantan i bez poštovanja

Svi odvjetnici odustali su od predmeta iz sličnog razloga navodeći da je Zavadlav nekooperativan i ne pokazuje poštovanje prema braniteljima.

Nakon Šerića, koji je najduže branio Zavadlava pa odustao, na njegovo mjesto po službenoj dužnosti imenovana je odvjetnica Ivanka Šamija, no ona je tražila da je s predmeta skinu jer u drugom postupku brani Jerka Malvasiju, osobu koja je prema optužnici trebala biti četvrta Zavadlavova žrtva.

Njegova prethodna odvjetnica Doris Košta, na posljednjem ročištu održanom u srpnju kazala je kako se nisu razišli u lošim odnosima već da se povlači jer ne želi biti “fikus u sudnici”.