Snaha (19) bez vozačke zabila se u stup. Svekrva ju pokušala spasiti

0
Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna

Nataša (19) vozila je obitelj u shopping centar pa se automobilom na parkiralištu zabila u stup prometnog znaka te ga srušila. Nikad nije polagala vozački.

U fiatu puntu bilo je pet osoba, ispričao je policajac koji je odmah došao obaviti očevid nesreće. Natašina buduća svekrva, vlasnica automobila, tvrdila da je ona vozila, kako bi snahu spasila od prekršajnog postupka. No, na jednu stvar su zaboravili.

Prema presudi, Nataša s prebivalištem u Sesvetama lani u travnju oko 19.30 sati na parkiralištu Supernove u Slavonskom Brodu fiatom puntom zabila se u stup, a vozila je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Proglašena je krivom i osuđena na 10.000 kuna, 600 kuna troškova i 3 mjeseca bez vozačke ako i kad položi.

Nataša se četiri puta nije odazvala na pozive suda, niti je iznijela pisanu obranu, pa joj je na koncu suđeno u odsutnosti. Na raspravi svjedočio je policajac Josip koji je tog dana vodio očevid na mjestu nesreće.

“Tamo sam zatekao pet osoba kod automobila koji je udario u prometni znak. Natašina buduća svekrva, koja je inače vlasnica punta, a i ostali, pokušali su nas obmanuti tvrdnjom da vozilom nije upravljala snaha, već svekrva koja ima vozačku.

No, zaštitar iz Supernove otkrio nam je da postoji snimka prometne nesreće koju je zabilježila njihova nadzorna kamera. Pregledom snimke jasno se vidjelo da u trenutku naleta vozila na prometni znak istim upravlja Nataša jer je ona nakon nesreće iz automobila izašla s mjesta vozača, a s mjesta suvozača svekrva.

Sa zadnjeg sjedišta izašle su još tri osobe. Imamo i službeni dokaz, videozapis, odnosno snimku nesreće koju smo tom prilikom izuzeli sa zapisa kamere Supernove”, zaključio je policajac Josip, a donosi Danica.hr

Anita M.