Snijeg zahvatio općinu Dugopolje, za sada sve protiče bez problema

0

Snijeg koji je počeo padati oko 13 sati u samo nekoliko sati zabijelio je općinu Dugopolje. Diljem Dalmacije, zbog obilnih padalina i niskih temperatura, uvjeti na cesti su otežani. Takva situacija je i na području naše općine. Na sreću za sada nije bilo nikakvih posljedica te se nadamo da će tako i ostati.

Kontaktirali smo nadležne za detaljnije informacije o stanju prometnica na području općine Dugopolje. Načelnik Perica Bosančić nam je rekao:

Sve službe su na terenu, a bageri čiste prometnice cijelo popodne. Napadalo je oko 1 do 2 centimetra snijega ovisno kako na kojem dijelu. Sve važne ceste su prohodne sa automobilima koja imaju zimsku opremu. Stoga molimo sve mještane da ne voze, ako ne moraju, bez adekvatne zimske opreme.

Prema najavama vremenske prognoze večeras nas očekuje još veće zahlađenje. Čim snijeg malo stane, uz čišćenje koje vršimo, nastavljamo i sa ponovnim posipanjem prometnica. Sve službe će cijelo vrijeme raditi da mještanima osiguraju sve što im je potrebno za normalno funkcioniranje. – zaključio je načelnik Bosančić.

Kako vremenske prognoze najavljuju snijeg će padati cijeli dan a trebao bi nastaviti padati do sutra popodne kada će doći do stabilnije vremena. Trenutna vanjska temperatura je oko -4°C. Ukoliko imate potrebe izlaziti vani iz domova obavezno se držite HZJZ-ovih preporuka za zaštitu od hladnoće.