Foto: Screnshot Facebook
Facebook grupa poznata pod nazivom "EMPATIJA SPLIT" broji više od 16.000 članova, većinom ljudi koji pružaju pomoć drugima putem darova i usluga. Međutim, izgleda da postoje i pojedinci koji zloupotrebljavaju dobročinstvo drugih, kako je navela jedna od osnivačica i administratorica grupe.

Jagoda Laco je uputila članovima malu obavijest, a to je da grupa nije osnovana s ciljem opremanja apartmana za iznajmljivanje. Gospodina je zamolila da sam napusti grupu. Kao što se može vidjeti iz dostavljenih slika, štednjak koji je dobiven putem Empatije završio je u apartmanu.

Štednjak završio u apartmanu

To izvješće prenosi splitski dnevnik, a uz to Laco je priložila i screenshotove koji jasno pokazuju da je jedna Splićanka u veljači ove godine donirala bocu plina i kombinirani plinski štednjak s pećnicom.

Međutim, nedavno se isti taj štednjak pojavio u vrlo dobro opremljenom apartmanu koji se iznajmljuje studentima.

Tome je uslijedio niz komentara članova grupe nezadovoljnih takvim postupkom. “A što ima da je kuka kako nema i skupljalo se na sve strane za njega i obitelj, a sad frajer apartman iznajmljuje, jadno”. “Za tog istog su se u ovoj grupi skupljali i novci. U ovoj grupi je sve teže prepoznat potrebite od lešinara”, samo su neki od njih. 

Administratorica odgovorila muškarcu

Uskoro se javio i prozvani muškarac, koji je i sam član grupe. “Vas treba prijaviti što radite i s čim ste se bavili prije nego što ste došli u ovu grupu…”, napisao je te objasnio kako je štednjak uzeo dok mu je djed bio živ, a stan napušten te najavio privatnu tužbu za lažno optuživanje.

Administratoricu grupe ta prijetnja nije preplašila te mu je odgovorila: “Slobodno pokrenite i dobro se pripremite, dosta sam šutjela. Možete pisati što god Vam srce želi, ja se neću bazirati na priče nego činjenice i onog što se tiče Empatije. Ako Vas se drugi boje, ja se ne bojim. Imajte to na umu, mene nećete zastrašiti”,  napisala je.

“Ako si imao za renovaciju stana – onda si imao i za špaher za dida… Ove pločice nisu jeftine. Znači ima se, ali za dida se ne da”, ukorila je muškarca jedna od korisnica grupe. 

Screenshotove koje je objavila administratorica grupe možete pogledati OVDJE