Foto: Dugopolje org

Aca Lukas je veliki zagovornik politike Aleksandra Vučića, često napada oporbene političare i medije, a na meti su najčešće novinarke s N1 televizije.  Zbog propagiranja Vučićeve stranke čest je gost režimskih televizija u kojima nerijetko djeluje kao pijan i drogiran

Domovinski pokret Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije traži da se zabrani koncerta Ace Lukasa koji je najavljen za 4. studenog na splitskim Gripama.

“Zar ćemo na Gripama dopustiti koncert čovjeka koji je pjevao vukovarskom krvniku Miroslavu Radiću?” napisali su na Facebooku naglasivši da je  nastavlja “invazija sumnjivih likova s istoka” na hrvatsku glazbenu scenu.

“Ovaj put u akciji je ponovno Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma ‘Pokidan – Trilogija Kafana na Balkanu’ u dvorani Gripe u Splitu 4. studenog 2023. godine. Nakon projekcije filma predviđen je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama- hramu splitskog sporta.

Postavlja se logično pitanje: Ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama, bilo kakav kriterij što se može organizirati u javnim gradskim prostorima? Kakvu poruku šaljemo našoj mladosti kada u jednom sportskom, javnom objektu organiziramo promociju filma koji veliča lik i djelo jednog ovisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandra Vučića?”, upitali su iz Domovinskog pokreta.

Domovinski pokret tvrdi kako je najveći grad u Dalmaciji “pred kapitulacijom”.

“U Splitu je najnormalnije da Partizanovi igrači s tetovažom Draže Mihailovića na nozi igraju basket u srcu grada na Prokurativama. Kada jedna ovakva stvar prođe bez povišene temperature i reakcije nadležnih, ulog se podiže pa uskoro možemo očekivati i proslavu obljetnice utemeljenja Dinarske četničke divizije. Zašto i ne bi? Gdje su službe grada i države?

Zar je postalo normalno da čovjek koji je u zatvoru organizirao privatni koncert za krvnika Vukovara Miroslava Radića nesmetano nastupa u Splitu? Da, ako niste znali upravo je Aca Lukas pjevao kapetanu JNA Miroslavu Radiću na ispraćaju iz beogradskog zatvora u Haag. Čovjek to i ne skriva, štoviše, ponosi se time”, tvrde dalje.

Prozvali su i mlade koji kupuju karte za Acin  koncert.

“Ovdje nisu toliko bitni ni Aca Lukas ni Miroslav Radić. Ovdje su bitni Split i Hrvati te emocija mladih Splićana i Hrvata prema žrtvi Vukovara i Domovinskom ratu? Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva Domovinskog rata te ih pozivamo da spriječe sramotu kojoj aktualna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku”, zaključili su.

Domovinski pokret i ljetos je prozvao na zabranu koncertu kad su Ace Lukas  i Jelena Karleuša najavljeni kao gosti na na Otoku ljubavi (Festivalu na Barbarincu) do kojeg na kraju nije došlo.

Aca Lukas je inače veliki zagovornik politike Aleksandra Vučića, često napada oporbene političare i medije, a na meti su najčešće novinarke s N1 televizije.  Zbog propagiranja Vučićeve stranke čest je gost režimskih televizija u kojima nerijetko djeluje kao pijan i drogiran.