SPLIT Teretnim vozilom oštetio automobil, imao 3.49 promila alkohola u krvi

Must Read

Utvrđeno je kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije

U petak, 30. travnja oko 18 sati na području Splita dogodila se prometna nesreća u kojoj je teretno vozilo oštetilo parkirano osobno vozilo te se vozač teretnog vozila udaljio s mjesta događaja.

Nedugo nakon prometne nesreće policijski službenici PPRP Split zaustavili su 30- godišnjeg vozača teretnog vozila koje je izazvalo prometnu. Alkotestiran je  i izmjerena mu je koncentracija alkohola od 3,49 g/kg, također je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije te je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka  djelovanja opojnog  sredstva.

Po završetku postupanja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog doveden je na Općinski prekršajni sud zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanih u čl. 176 st. 5 (bijeg s mjesta prometne nesreće), čl.216 st.3 (upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje), čl.293 st. 1 (izazivanje prometne nesreće) i čl. 46. st. 3 (obveza kretanja sredinom obilježene prometne trake) Zakona o sigurnosti prometa na cestama

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img