FOto: Screenshot

Dio splitskih SDP-ovaca poslao je otvoreno pismo predsjedniku stranke Peđi Grbinu u kojem ga mole da spasi stranku. Pismo prenosimo u cijelosti: 

‘Predsjedniče Grbin, 

stanje u splitskom SDP-u je alarmantno. Dovedeni smo na prag potpunog izumiranja. Ljudi svakog dana napuštaju stranku. Nije riječ o bilo kakvim članovima, nego o stupovima socijaldemokracije. Neki je napuštaju javno, a još ih je više koji odlaze neprimijećeno, pasivno. Razlog tomu je potpuna neodgovornost i nikakva reakcija iz središnjice na izborni rezultat na našim zadnjim lokalnim izborima. Kandidat Davor Matijević je dobio mizernih 3,8% podrške građana Splita. Riječ je o porazu kakvog SDP u Splitu ne pamti! Smatrali smo da je tada pravi trenutak za zaokret, odnosno da središnjica zbog izbornog debakla u javnosti konačno postupi savjesno i odgovorno te na koncu raspusti splitsku organizaciju, pa ukloni Davora Matijevića i sve njegove prijatelje, sve te lažne članove koji su iz interesa ušli u SDP, kako bi pravi članovi konačno dobili optimizam za djelovanje u smjeru bolje budućnosti grada.

Međutim, događa se potpuno suprotno. Umjesto da je kažnjen, Davor Matijević biva nagrađen i postaje predsjednikom. Nakon tog čina, mnogo prepoznatih članova napušta stranku (pogledajte David bazu!), a preostali dio ih se potpuno pasivizira. Privatizacija nekoć moćne i ponosne organizacije je tim činom dovršena. Posljedice su katastrofalne po stranku. Politikantskim djelovanjem isključivo za vlastitu korist Matijević ruši sve mostove suradnje s nama srodnim političkim opcijama u gradskom vijeću i s gradonačelnikom Puljkom, a počinje šurovati s HDZ-om što je nedavno i kulminiralo u javnosti. Prepoznati kao stranka bez identiteta, prepušteni sami sebi i potpuno ideološki izgubljeni u očima javnosti, ostali smo bez građana, mrtva tri slova na papiru. SDP, nekoć ponos građana Splita, danas sramota i poniženje. Stoga vas molimo da ovaj dopis ozbiljno razmotrite, jer je i nama strpljenje pri kraju. Uzmite stvari u svoje ruke, ponašajte se predsjednički i raspustite splitsku organizaciju! Izbacite sve manipulatore iz naših redova, one kojima je stranka samo poluga za ostvarivanje svog sitnog privatnog interesa.

Spasite nam stranku!Ako se oglušite na naše zahtjeve, bit ćemo primorani i sami napustiti partiju, jer to sada i nije partija nego interesna klika u rukama jednog pojedinca koji nema veze sa socijaldemokracijom. Sigurni smo da to znate i sami. S nadom da ćete postupiti ispravno i predsjednički.