Splitski taksisti bijesni zbog turista: ‘Kakvi su nam došli gosti, i triba ih oderat’

0
6626
Foto: Pixabay

Splitski taksisti žale se na turiste, ali i na svoje šefove. Za četvrtak u 17 sati na Poljudu je zakazano prosvjedno okupljanje.

“Kakvi su nam došli gosti, i triba ih oderat”, rekao je jedan od taksista za Dalmaciju danas te dodao: “Tribali bi se skupit nas 20 iljada i otić se popišat po centru Londona!”

Ove sezone, govore, ima manje ljudi, turista, tako im se čini na cesti, a ima više taksista.”Prošle godine je minimalna cijena bila 38 kuna?! Da ne govorim da nam sad za tu cijenu sjednu četiri ‘mazguna’ koje još vozimo na različite adrese. Vozimo od vrata do vrata za 0,80 eura po osobi?!'”, ispričali su.

“Neki dan sam prihvatio vožnju koja je trebala iznositi šest eura, nakon što sam izračunao da će mi ostati oko euro i pol, ali na kraju je aplikacija izbacila cifru od 5,2 eura i tako mi ‘izbila’ praktički cijelu zaradu'”, požalio se jedan vozači.

Kažu sugovornici i da su klijenti naučili na brojne lukavštine kako bi prošli povoljnije. Naručuju jeftiniju varijantu, a onda se pojave s dvije-tri goleme torbe svaki, naručuju lokacije do granice jeftinijih, a onda traže ‘još samo tih 500 metara’.

Naručuju taksi u kružnom toku, povraćaju po autu, vrijeđaju, a onda nam daju lošu ocjenu… Još nam je dobro kakve goste imamo”, samo su neki od slučajeva s kojima se susreću splitski taksisti.

“Auti su nam katastrofa, gume ćelave, a da ne pričamo kako izgledaju vozači nakon smjene od 10 sati!

Ovo smo zamislili kao dodatan posao, ali sad je rudarenje. Vožnja od Splita do aerodroma ne smije biti 100 eura, to se slažemo, ali ne može biti ni 20! Država nas ne štiti”, dodali su.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here