SRAMOTNA IZJAVA TOMAŠEVIĆEVOG ZAMJENIKA: “Moj sin je u Vukovaru morao ustati i revati Thompsonovu pjesmu!”

1
Foto: Snimka zaslona

Zamjenik gradonačelnika Tomislava TomaševićaLuka Korlaet, na svom je Facebooku još 2019. godine objavio sramotni komentar vezan uz izlet u Vukovar, što je posebno zanimljivo uzevši u obzir nedavni incident s muralom koji je zgrozio mnoge građane, donosi portal Direktno

Korlaet je, naime, ranije na društvenim mrežama napisao:

“Priča mi sin kako su u obaveznom posjetu Vukovaru djeca morala ustati i bez iznimke revat onu Thompsonovu paradržavnu ‘herceg-bosno srce ponosno’ (namjerno sve pišem malim slovima). Činjenica da su bili prisiljeni ustat i pjevat bilo što, a kamoli to smeće, me potpuno izbezumila! Netko mora odgovarat”, napisao je.

Foto: Facebook

Ovakav gnjev zbog domoljubne pjesme Marka Perkovića Thompsona ne čudi s obzirom na to da je u Zagrebu izbrisan mural posvećen Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara koji je, kako smo ranije naveli, uklonjen temeljem prijave predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Tomislava Vukoje iz koalicije koju predvodi stranka Možemo!.

Istu informaciju kasnije u četvrtak je demantirao zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet koji je ustvrdio da je inicijativa za uklanjanje spornog grafita na kojem se nalazio osuđeni general za ratne zločine Slobodan Praljak, stigla iz HEP-a.

Ipak, portal Dugopolje je objavio, a i sva ostala medijska javnost je imala priliku vidjeti dokumente kojima je komunalno redarstvo naložilo HEP-u uklanjanje murala te u kojem jasno stoji da je nadzor obavljen temeljem prijave upravo Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, a ne kako je to tvrdio Korlaet, da je HEP bio taj koji je prebojao trafostanicu “jer su nacrtani bez njihove dozvole” te da je naloženo uklanjanje čitavog murala, a ne samo dijela na kojem je se nalazio general Praljak.

Anita M.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here