Saturday, October 16, 2021
HomeVijestiHrvatska“Šta hoćete majmuni, odjebite”! Pijana žena nasrnula na muža pred trogodišnjim djetetom,...

“Šta hoćete majmuni, odjebite”! Pijana žena nasrnula na muža pred trogodišnjim djetetom, kasnije je urlala i vrijeđala policajce

Žena optužena za nasilje u obitelji, 36-godišnjakinja iz Zagreba, provela je deset dana u zatvoru zbog fizičkog nasilja prema suprugu u prisutnosti njihova trogodišnjeg djeteta.

Vanja je u svibnju ove godine, u vidno alkoholiziranom stanju fizički nasrnula na supruga, s obje ruke ga mlatila po cijelom tijelu te mu vikala “idote, majmune”, javlja portal Danica.

Muškarac je lakše ozlijeđen, a navedeni je incident kod njega izazvao “osjećaj straha i uznemirenosti”.

Ratoborna supruga samo je mjesec dana ranije bila pravomoćno kažnjavana zbog istovrsnog djela nasilja u obitelji u prisutnosti djeteta te joj je izrečena zabrana uznemiravanja muža, koju je evidentno prekršila.

Istog dana u stanu je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike pogrdnim riječima: “Šta hoćete majmuni, odjebite” i slično. Proglašena je krivom te joj je propisana kazna u iznosu od 12.750 kuna.

Naknadno je od tog iznosa oduzeto 3000 kuna, budući da je deset dana bila u zatvoru. Dakle, za obiteljsko nasilje i verbalni napad na policajce mora platiti 9750 kuna. Dobila je i tromjesečni izgon iz zajedničkog kućanstva.

Na sudu se branila riječima kako se već duže ne slaže sa suprugom jer “on malo želi, malo ne želi razvod i često me prijavljuje zbog nasilja u obitelji, zbog čega sam već više puta kažnjavana”, prenosi Danica.

– No, sad sam konačno našla posao kako bih se osamostalila. Točno je da mi je na sudu izrečena i zaštitna mjera zabrane približavanja, ali dogovor je s mužem da budem u stanu dok mjera ne istekne. Imam li problema s alkoholom? Nemam, ali uvijek se, eto, nekako tako poklopi – ustvrdila je udana majka jednog djeteta.

Suprug je podsjetio kako to nije prvi put da je počinila nasilje prema njemu.

Naglasio je i da njegova supruga doista ima problema s alkoholom je agresivna kad popije.

Ostala je u stanu unatoč zabrani približavanja, kaže, a on je zbog toga išao spavati u garažu jer je bježao od nje kad je bila pijana.

Na sudu su svjedočili i policajci koji su intervenirali tog svibanjskog popodneva, kada ih je nazvao uplašeni suprug.

– Posebno mi je ostala u sjećanju činjenica da se radi o mlađoj ženi koja je bila u tako groznom stanju jer smo je zatekli kako leži na balkonu, skinutih tajica i gaćica do koljena. Kad smo je dozvali k svijesti, tako se ružno ponašala da se njezin suprug s djetetom na kraju zatvorio u stan i nije joj se više htio odazivati – rekao je jedan od policajaca.

– Kad je malo došla k sebi, počela je urlikati, psujući mene i kolegu i čuo sam njezino dijete kako plače pa sam rekao kolegi da uđe u stan i obavi razgovor s njima i da zatvori balkonska vrata, a da ću ja ostati sa ženom vani – opisao je neugodan susret.

Na koncu, presudom prekršajne sutkinje, ženi je naloženo i obvezno liječenje ovisnosti od alkoholizma u trajanju od godinu dana. Presuda je nepravomoćna i na nju se ne može žaliti, navodi Danica.

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments