STANJE U SPLITU: Od 2200 testiranih preko 55 posto pozitivnih

0
Foto: Vijesti u 17 / HRT

Željka Karin iz splitskog Zavoda za javno zdravstvo jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u rekla da su do 2.30 sati analizirali uzorke te da je, prema dosad obrađenim uzorcima, a njih je oko 2200, preko 55 posto pozitivnih.

– Veliki je pritisak, svi se žele testirati, apeliramo na sve koji imaju bilo kakve simptome da ostanu doma. Obrađujemo do 3000 uzoraka dnevno. To je za zavod naše veličine jako puno – rekla je Karin.

– Rezultati nisu dobri, pojačao se broj novooboljelih nakon Božića i sada očekujemo isto. Očekujemo da će brojke rasti u sljedeća dva, pa i tri tjedna. Molimo ljude da se suzdrže od bliskih kontakata, većih okupljanja i molimo sve one koji imaju bilo kakav simptom da ne idu raditi. I pozivamo sve ljude na cijepljenje – dodala je Karin.

Jučer je šef Stožera u Splitsko-dalmatinskoj županiji otkrio da se razgovaralo o novim mjerama. Karin je otkrila da se govori i o skraćivanju radnog vremena, manjem broju dozvoljenog okupljanja ljudi. – Danas tijekom dana će se znati detalji. Ali nastava bi trebala krenuti normalno zasad, neće ići online – otkrila je Karin.

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here