Foto: Snimka zaslona

Jon Jones ide pod nož. Ranije ovog tjedna, Jones je uzdrmao MMA zajednicu svojim povlačenjem iz UFC-a 295 zbog puknuća prsnog mišića.

Njegova dugoočekivana borba protiv Stipe Miočića morala bi pričekati, budući da je borba naknadno odgođena za negdje u 2024. U međuvremenu, mladi lavovi, Sergej Pavlović i Tom Aspinall borit će se za privremeni pojas.

Jonesov točan rok za povratak ostaje neizvjestan, ali on daje sve od sebe kako bi osigurao da će se vratiti što je prije moguće te otkriva da je zakazan za hitnu operaciju danas 27.listopada.

“Hvala svima koji su se javili da vide kako se osjećam”, započeo je Jones.

“Očito, vrlo tužna situacija. Jako sam uznemiren. Ali prošao sam svašta u životu, a ozljede su dio igre. Želim zahvaliti UFC-u što me je doveo do jednog od najboljih liječnika u zemlji, dr. Neala ElAttrachea. Hvala dr. Nealu Elattracheu i njegovom osoblju ovdje u Kaliforniji što su me tako brzo primili. Htio sam zahvaliti Stipi Miočiću za sav trud koji je uložio”, nastavio je Jones.

“Također, žao mi je Stipe i njegovog tima. Ovo sve dolazi sa ovim poslom. Hvala svim mojim trenerima i sparing partnerima, svima koji su mi pomogli da dođem ovako daleko. Cilj je sutra otići na operaciju i što prije se vratiti na posao. Pretpostavljam da ćemo se kasnije boriti Stipe i ja i to je moj plan.“

Ako ništa drugo, čini se da je Jones siguran u to kako će se divizija kretati naprijed. I dalje se namjerava suočiti s Miočićem, a novopečeni privremeni prvak može sjesti sa strane koliko god je potrebno. “Bones” barem nije potvrdio da bi njegov povratak bio i posljednji meč prije mirovine, kao što se jako šuška, pa možda postoji barem tračak nade za unificiranje pojasa sljedeće godine.