Stiže li uskoro WhatsAppCoin?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Facebook u ovom trenu, prema Bloombergu, nastoji stvoriti kriptovalutu koju bi koristio za novčane transakcije unutar WhatsAppa.

Facebook u okrilju tišine stvara svoju kriptovalutu s kojom će pokretati prijenos novca unutar popularne aplikacije WhatsApp, piše Bloomberg.

Početkom 2018., odnosno usred pomame za kriptovalutama, marketinški div iz Silicijske doline pokrenuo je vlastitu grupu za blockchain. Tim kojeg je predvodio viši šef Messegnera i PayPala David Marcus, trenutno je vrlo tih oko svojih ciljeva, unatoč hrpi glasina o tome što im je na trenutno na pameti ili u planovima.

WhatsAppCoin?

Prema izvješću Bloomberga, kompanija nastoji stvoriti ‘stablecoin’, posebnu vrstu kriptovalute vezane uz američki dolar, koju će koristiti za prijenos novca unutar aplikacije za čavrljanje. Ciljana publika će, za početak, biti uglavnom u Indiji.

Prema izvješću Cheddara, zaposlenici Facebooka sve više razgovaraju sa insajderima blockchain tehnologija o ‘ideji vezanoj uz decentraliziranu digitalnu valutu za 2 milijarde korisnika društvene mreže’ te da trenutno novače ljude za razne pozicije unutar razvojnog tima – od projekt menadžera do akademika.

Svi se boje Facebooka

Facebook, doduše, ima dosta velikih problema kod upošljavanja novih ljudi, s obzirom da se većina stučnjaka za kriptovalute boji centralizirane strukture Facebooka, kao i niza vrlo destruktivnih skandala koji su ga nedavno zadesili, prenosi tportal.hr.

Glasnogovornik Facebooka situaciju je komentirao: ‘Kao i mnoge druge kompanije, Facebook uvijek istražuje načine na koje će koristiti moć kriptovaluta. Novi mali tim istražuje brojne primjene ove tehnologije, no trenutno ne možemo ništa podijeliti s javnošću’.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img