23/06/21

Stiže prvi hrvatski sci-fi film za djecu: Moj dida je pao s Marsa

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Produkcijska kuća Studio dim objavila je teaser za dugoočekivani prvi hrvatski znanstveno-fantastični film za djecu, “Moj dida je pao s Marsa” koji u domaća kina stiže ovog proljeća.

Život djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog didu otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase didu…

To je ukratko zaplet filma “Moj dida je pao s Marsa“, prvog sci-fi filma za djecu od samostalnosti Republike Hrvatske, a koji u kina napokon stiže ovog proljeća!

Ovaj obiteljski film – namijenjen svima koji s godinama nisu izgubili maštu – producirale su Darija Kulenović Gudani Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja:

Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i bosanskohercegovačkom Fabrikom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, Program MEDIA Europske unije, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut, Filminvest3, Češki filmski fond, Slovački audiovizualni fond, Slovenski filmski centar, Viba film i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Prema motivima priče Moj dida je vanzemaljac Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić, a režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango

Film je još u fazi razvoja osvojio nagrade BeActive Award za najbolji projekt i Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu.

Primjenjujući najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte, ovaj film progovara o temi prijateljstva i ljubavi…

Ozren Grabarić kaže: “Ovo je film koji dira u našu ljudskost, a govori o pogubnoj potrazi za savršenstvom zbog koje se čitavo društvo raspada u osamljenosti, pa spas može naći samo u povratku onome najvažnijem – ljubavi, prijateljstvu, iskrenosti.”

“Moj dida je pao s Marsa” u hrvatska kina stiže ovog proljeća u distribuciji 2iFilma, piše N1.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img