SUD PROGLASIO GREZDU KRIVIM: Zbog udaranja Čolaka kazna 769,20 kuna

0

Nogometaš Osijeka Eros Grezda kažnjen je zbog nepromišljenog poteza lani nakon utakmice Rijeka – Osijek na Rujevici (3:2), kada se prvo verbalno, a zatim i fizički obračunao s Antonijom Mirkom Čolakom. Prekršajni odjel riječkog Općinskog suda albanskog reprezentativca proglasio je krivim zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kažnjen je sa 769,20 kuna jer je šakom u lice udario Čolaka, donedavnog napadača Rijeke, a sad igrača grčkog PAOK-a – piše Glas Slavonije

Prema optužnom prijedlogu, sve se odvilo nakon polufinalnog susreta Kupa Hrvatske 31. svibnja 2020. oko 22.45 sati u garaži riječkog stadiona Rujevica. U prijavi stoji kako je Grezda, ljutit i revoltiran ishodom utakmice, odnosno porazom svoje momčadi, čim je ugledao suparničkog igrača Čolaka nakon izlaska iz svlačionice i kako prolazi kroz garažu prema svom autu, pozvao ga na stranu. Čolak se zaustavio, a Grezda mu je prišao i udario ga šakom u lice. Izbjegavajući daljnji sukob, Čolak se odmaknuo, a Grezda je otišao prema autobusu bijelo-plavih. Osim novčane kazne sud je Grezdi naložio i plaćanje troškova prekršajnog postupka.

Nakon obračuna na Rujevici Grezda je u svoju obranu izjavio da činjenični opis iz optužnog prijedloga ne odgovara stvarnom događaju te da se ne smatra krivim, ali se ispričao Čolaku i priznao kako su scene na Rujevici bile ružne i ne priliče nogometu i nogometašima. Grezda je tad poručio kako je bio iziritiran Čolakovim ponašanjem na terenu i izvan njega jer ga je igrač Rijeke “vrijeđao na osobnoj i nacionalnoj osnovi”. 

dp/foto:screenshot