Foto: Screenshot

Splitski Županijski sud je 6. veljače ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”.

Tek nešto manje od mjesec dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvala objava Vrhovnog suda, koji je  ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu, ponovno dolazi do velikog obrata. 

Županijski sud na svojoj sjednici održanoj 6. veljače ove godine praktično ponovio svoju prijašnju odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”.

Prema rješenju tročlanog vijeća sastavljenog od splitskih sutkinja, ponovno je odlučeno da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

– Ovaj sud smatra da je u najboljem interesu djeteta da naizmjenično provodi vrijeme s ocem i s majkom, bez obzira na njegovo posebnoj skrbnici izraženo mišljenje, kako bi ipak volio živjeti s majkom. Međutim, na isključivom mišljenju djeteta ovaj sud nije utemeljio svoju odluku, jer je isti u konfliktu lojalnosti, već je odluka donesena temeljem rezultata cjelokupno provedenog postupka, stoji u rješenju.

Žalbeni sud je zaključio i da Popović nije dokazao da Severina zanemaruje dijete i da bi bila nekompetentan roditelj.

Severini je ovo sretan n dan jer njezin sin slavi 12. rođendan, a sud joj je vratio skrbništvo. Pjevačica je ranije na Instagramu objavila čestitku za svog jedinca i raznježila sve pratitelje.

“Prije 12 godina, u Splitu je pao snijeg… Moj Tomica je od mene iz rodilišta otišao na proslavu svog rođendan kod Graše. Zaspala sam oko 20:00h i rekla – “Nemojte me buditi.”

U 21:05h probudio me doktor i rekao – “Severina, vrime je, idemo u rađaonu”. U bunilu sam uzela mobitel da javim mami. Na mobitelu je bila poruka Tomice… “Ajmo, hani, hopsa, hopsa, pa da Aleksandar i ja slavimo zajedno.”

U 23:05h se rodio najljepši anđeo na svijetu, a ja sam postala najsretnija žena na svijetu. Sretan rođendan, sine… i tebi, hani.”