Foto: Ivica Radošević

Presudu Visokog upravnog suda kojom je ukinuta Odluka o komunalnom redu Grada Splita komentirao je na svom Facebooku i Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a.

– To je još jedan šamar Bojanovim osobnim obračunima i osvetama prema ugostiteljima, a Gradu Splitu donosi veliku percepcijsku štetu pravne nesigurnosti, a moguće i financijsku ako uslijede tužbe.

Time je ova vlast pokazala elementarnu nesposobnost za donošenje najosnovnijih dokumenata koji bi trebali biti temelj funkcioniranja grada.

Između ostalog, u obrazloženju presude stoji da su “kriteriji po kojima se odlučivalo nejasni te da je intencija donositelja bila samo zadovoljiti formu te izbjeći cilj javnog savjetovanja, što je dovelo do arbitrarnosti i samovolje radi ostvarenja nelegitimnog cilja.”

Ovakvo obrazloženje Visokog upravnog suda ima itekakvu težinu jer je najbolje opisalo Puljkovo vođenje grada – netransparentno, arbitrarno pogodovanje te puko zadovoljavanje forme s jasnim ciljem favoriziranja njemu bliskih ljudi – naveo je Šuta u svojoj objavi.