Sutra nema nastave, štrajka se u cijeloj državi

0
0
Foto: Duje Radović

Štrajk nastavnika, učitelja i drugih djelatnika osnovnih i srednjih škola započeo je prije više od deset dana, točnije, u četvrtak 10. listopada. Rezultat je on neuspješnih pregovora s Vladom, u kojima su sindikalni predstavnici zaposlenih u prosvjeti tražili povećanje plaće i to kroz povećanje koeficijenata složenosti poslova. U anketi smo čitatelje pitali podržavaju li štrajk nastavnika, a na to pitanje odgovorilo nam je 60.000 njih.

Sutra se ponovno štrajka u cijeloj državi.

do štrajka je došlo nakon što su dva prosvjetarska sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH), zatražili povećanje plaće kroz povećanje koeficijenata složenosti poslova za prosječno 6,11%.

Sutra štrajkaju sve županije, a u četvrtak fakulteti

Sutra će se štrajkati u školama u cijeloj Hrvatskoj kao i prvog dana štrajka, a onda će u 12 sati predstavnici sindikata objaviti koje će županije štrajkati u utorak te će se od utorka nastaviti cirkularni model štrajka.

Krajem ovog tjedna, najavljen je i štrajk na fakultetima. On će se održati u četvrtak, 24. listopada, a potom i 30.listopada, donosi Srednja.hr.