SUZE SU BILE LAŽNE?! Stjepan Kovač se udružio s policajcem i lažirao prijetnje smrću?!

0
Stjepan Horvat Suze
Foto: međimurske novine

Gradonačelnika Čakovca se sumnjiči da je prijetnje smrću – inscenirao

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja. Uhićen je župan Matija Posavec, a istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

24sata neslužbeno doznaju da se sumnja da je Kovač u vremenu od 27. travnja ove godine do 1. lipnja kao gradonačelnik Čakovca, a nakon što je podnio prijavu policiji zbog klevete, vezano uz navode objavljene na stranici pod nazivom “stjepankotac.ciu”, čiji sadržaj je doživio kao klevetnički i uvredljiv, a koji bi mogao naštetiti njegovoj časti i ugledu i umanjiti izglede za pobjedu na izborima, te nakon što je od M.S., policijskog službenika koji je zaprimio prijavu upoznat da je u konkretnom slučaju riječ o kaznenom djelu protiv časti i ugleda za koje se progon poduzima po privatnoj tužbi te da stoga nema zakonske osnove za daljnje policijsko postupanje, koristeći svoj autoritet gradonačelnika Čakovca od M.S. zatražio da podruzme sve radnje potrebne da se otkrije identitet osobe koja je izradila navedenu internetsku stranicu te mu podatke o tome dostavi s ciljem da ih koristi za vlastite potrebe.

U cilju realizacije njegova, on je angažirao D.L., te su imenovani zajedno sa Stjepanom Kovačem dogovorili kako će inscenirati kazneno djelo prijetnje na štetu Kovača, a koje se progoni po službenoj dužnosti, na način da će mu D.L. poslati prijeteće SMS poruke iz sadržaja kojih bi proizlazilo daje počinitelj tog kaznenog djela ista osoba koja je izradila ranije navedenu internetsku stranicu, a sve kako bi se pod izlikom prijave tog djela policijskoj upravi međimurskoj od strane Stjepana Kovača stvorila zakonska osnova za pokretanje krim istrage…, pišu 24sata.

Njihov kriminalni dogovor realiziran je 6. svibnja te je Kovač povodom tako zaprimljenih fingiranih prijetećih poruka koje mu je istog dana poslao D.L. PU međimurskoj podnio lažnu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje. Na temelju te fingirane prijave je zatim inicirana policijska obrada kojom je rukovodio M.S., pri čemu je Kovač stavljen i pod mjere zaštite. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here