U subotu 25. svibnja od 14 h održat će se četvrto izdanje proljetne rekreativne biciklijade u organizaciji Turističke zajednice općine Dugopolje i biciklističkog kluba Timun iz Splita. Rekreativna biciklijada, kao i prethodnih godina organizirane cestovne biciklističke utrke međunarodnog karaktera samo su dio priče razvoja cikloturizma u općini Dugopolje i Dalmatinskoj zagori općenito.

Start i cilj biciklijade bit će kod Vatrogasnog doma, a rekreativna biciklijada u duljini od oko 30-ak km ići će ulicom sv. Mihovila prema zaseoku Kute i dalje prema Kotlenicama. Iz Kotlenica biciklijada se nastavlja prema Docu Donjem gdje je predviđena polusatna pauza za osvježenje (kod spomenika Branimiru Jeliću), a biciklijada se istom rutom vraća u Dugopolje. Povratak u Vatrogasni dom predviđen je oko 17.30 h.

Iz biciklističkog kluba Timun dobili smo obavijest: ”Ove godine ruta biciklijade je duga 32 km i ima 500 m vertikalnog uspona i samim time nije prilagođena za sve uzraste. Djeca mlađa od 14 godina mogu sudjelovati na biciklijadi samo u pratnji roditelja/staratelja. Cijela biciklijada se vozi po asfaltnim cestama koje neće u cijelosti biti zatvorene za promet te vas pozivamo na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa.”

Ruta ovogodišnje biciklijade: Vatrogasni dom – ulica sv. Mihovila put zaseoka Kute – Kotlenice – Dolac Donji – Kotlenice – Vatrogasni dom

Prijave biciklista započinju od 13 h u Vatrogasnom domu, a po završetku biciklijade za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak.