Foto; Screenshot

Bojan Ivošević, dogradonačelnik Grada Splita na društvenim mrežama se osvrnuo na problematiku turizma u gradu podno Marjana. Osim toga, komentirao je strukture gostiju, kazne i propise u podmarjanskom gradu za sve one koji krše javni red i mir.

Naravno, osvrnuo se i na jučerašnje izjave i sasuo je paljbu po HDZ-u. Što je sve izjavio i napisao na društvenim mrežama, donosimo vam u nastavku.

Prenosimo u cijelosti :

“HDZ koji zadnjih 7 godina upravlja državom, 32 godine županijom i koji je upravljao Splitom u prošlom mandatu za trenutno stanje u Gradu Splitu po pitanju strukture gostiju i javnog reda i mira pronašao je krivce u nama. Kada njihov istup čitamo s razumijevanjem možemo konstatirati da je gosp. Glavina današnjim istupom zatražio ostavku gosp. Božinovića.

Gosp. Božinović je jučer bio u Splitu i mogao svjedočiti kapitulaciji MUP-a po pitanju javnog reda i mira. Galama, alkoholiziranost i nelegalna javna okupljanja (pub crawl) najčešći su oblici remećenje javnog reda i mira u staroj gradskoj jezgri i isključivo su u nadležnosti MUP-a te prema istima komunalni redari ne mogu postupati.

U svom bedastom istupu ustanovili su kako je za trenutno stanje krivac nedostatak jednog dokumenta – Strategije razvoja turizma grada Splita. Jer jedan papir će riješiti sve loše što su godinama radili i kako su nas brendirali.

Pa da podsjetimo na zasluge HDZ-a:

– ugostitelji mogu raditi do 02h ujutro u staroj gradskoj jezgri (odluka upravo u reviziji)

– ugostitelji mogu od štekata raditi party zone uz pomoć elektroakustičnih uređaja (ukinuto)

– buka ugostitelja iza 00h bila bez ikakve kontrole (na naše inzistiranje Sanitarna inspekcija krenila postupati prema problematičnim ugostiteljima)

– financiranje Ultre – 2.000.000kn iz proračuna (ukinuto)

– Ministarstvo kulture nezakonito je odobrilo rad više noćnih barova/klubova u staroj gradskoj jezgri (bez mišljenja gradonačelnika što je zakonska obveza i unatoč javnom protivljenju), a Splitsko-dalmatinska županija izdala je MTU za iste.

– Ministarstvo unutarnjih poslova kapituliralo je po pitanju održavanja javnog reda i mira u Splitu (pokrenut postupak angažiranja zaštitara kako bi se radio njihov posao)

– U postupku zabrane rada nedjeljom Vlada RH došla je do Ustavnog suda po pitanju Zakona o trgovini gdje je kolateralno pala zakonska odredba o ograničavanju rada trgovina od strane jedinica lokalne samouprave čime je omogućen rad liquer shopovima cijelu noću

Ono što se može konstatirati je da je problem negativnih posljedica turizma sve veći, a da jedino Grad Split svojim novim odlukama (koje nije bio obvezan donijeti) i postupanjem komunalnog redarstva radi na suzbijanju istih dok se država drži one selo gori, a baba se češlja.

Glavina dosta ste spasili, ne spašavajte više ništa”, napisao je na društvenim mrežama Bojan Ivošević, dogradonačelnik Grada Splita.

Naravno, njegov status izazvao je brojne rekcije u komentarima, a na neke je Bojan Ivošević i odgovarao. Evo što smo zabilježili:

Image7
Image6
Image5