Foto: X

Tijekom napada Oružanih snaga Ukraine na zapovjedno mjesto ruskih okupacionih snaga u južnom smjeru navodno je ranjen general pukovnik Mihail Teplinski.

Visokopozicionirani ruski general navodno je danas ranjen prilikom napada ukrainskih oružanih snaga na zapovjedno mjesto grupe Dnjepar ruskih okupacionih snaga. Ruski Telegram kanal “Kremaljska tabakera” tvrdi da je novi zapovjednik ove grupe, general-pukovnik Mihail Teplinski, ranjen , javlja Dialogue.UA . ”

“Potvrđujemo informaciju o napadu ukrainskih trupa na zapovjedno mjesto grupe Dnjepar. U vrijeme napada, general Teplinski je bio na svom radnom mjestu gdje je i ranjen”, napisao je izvor.

Nadalje, kanal piše da su tijekom ovog udara ubijena najmanje tri časnika ruskih oružanih snaga, a još desetak ih je zadobilo različite ozljede.
“Nismo uspjeli odmah stupiti u kontakt s generalom Teplinskim, ali smo stupili u kontakt s njegovim pomoćnikom. On tvrdi da postoji bojazan kako je napad izveden uz dojavu o lokaciji generala”, napisao je izvor pri tom ne precizirajući tko je dao podatke o zapovjednim mjestu na kojem se nalazio general Teplinski. .

Z-channels tvrdi da je do udara došlo oko 11 sati u srijedu, 1. studenog 2023. Oštećen je zapovjedni stožer ruske grupe Dnjepar koja se bori na južnom frontu. Postrojenje se nalazilo na Arabatskoj prevlaci u blizini okupiranog Krima. Ukrainska strana, što je neobično, šuti o tome što se dogodilo. Nema potvrde, iako je niz utjecajnih ruskih Z-kanala već pisao o udaru.