Tennis Australia o Đokovićevu ocu: “Ruske i bjeloruske zastave i dalje zabranjene na Openu.!

0

Novakov otac Srđan našao se u središtu skandala u Melbourneu.

Pojavio se video na kojem je vidljivo da Srđan Đoković pozira u društvu navijača koji šalju poruke u znak podrške Rusiji. Srđan Đoković sada se oglasio prvi put nakon scena koje su naišle na brojne osude javnosti.

“Ovdje sam samo da bih podržao svog sina, nisam imao namjeru izazvati takve naslove i smetnje. Bio sam s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svih mečeva svog sina. Htio sam proslaviti pobjedu i fotografirao sam se s njima, nisam želio biti upleten u sve ovo. Moja obitelj preživjela je užas rata i mi samo želimo mir”, prenose engleski mediji riječi Novakova oca Srđana.

Rekao je i da ne planira biti na polufinalnom meču svog sina i Tommyja Paula.

“Da ne bi bilo nikakvih smetnji za mog sina ili bilo kojeg drugog igrača, odlučio sam meč polufinala ispratiti kod kuće. Želim sjajan meč i, kao i uvijek, navijat ću za svog sina.”

“Nakon događaja u srijedu uvečer, u suradnji s članovima osiguranja i policije brzo smo reagirali da bismo otklonili odgovorne iz kompleksa. Tijekom turnira razgovarali smo s igračima i njihovim timovima o važnosti toga da se ne upliću u nešto što će izazvati smetnje. Gospodin Srđan Đoković objavio je priopćenje u kojem navodi da neće prisustvovati večerašnjem polufinalu”, poručila je Tennis Australia u svom priopćenju, uz potvrdu da su ruske i bjeloruske zastave i dalje zabranjene.

“Tennis Australia čvrsto drži do apela za mir i okončanje rata u Ukrajini”, navode.

Anita M.