Foto: Zlatko Dernaj

Dubrovačka i hrvatska pjevačka zvijezda Tereza Kesovija zadnji samostalni koncert u Osijeku održala je u kinu Uranija u svibnju 2017. godine. Bilo je to nezaboravno veče i odličan koncert ispunjen najljepšim emocijama. Tereza nezamjenjiva diva hrvatske glazbe ostavila je dubok trag u hrvatskoj, kao i u francuskoj šansoni, žena s tisuće prijeđenih kilometara, istinski kulturni ambasador rado se odazvala pozivu prijatelja i istaknutog branitelja Zlatka Dernaja i udruge Heroji Osijeka i svojim gostovanjem uveličala svečanost 32. Obljetnice ustroja 130. brigade HV Osijek, Dana heroja Osijeka 2023. u petak 27. listopada 2023.

Tom prigodom Terezi istinskoj umjetnici hrvatske glazbene scene predsjednik Heroja Osijeka Zlatko Dernaj uručio je Povelju zahvalnosti  za iskazanu podršku braniteljima grada Osijeka u najtežim trenucima Domovinskog rata, promicanje domoljubnih vrijednosti  te položaja i ugleda Republike Hrvatske uz buket ruža u crvenoj boji ljubavi.  U emotivnom govoru Tereza se zahvalila za ukazanu čast i prisjetila koncerta za branitelje u Studentskim centru 1992. godine ratnih prijatelja i granatiranja i razaranja Osijeka.

Neponovljiva Tereza u Osijeku, gradu za kojega ima posebno mjesto u srcu, potom je održala intimni koncert za hrvatske branitelje, heroje obrane Osijeka u znak dubokog poštovanja i pijeteta prema žrtvama. Vikarijat Đakovačko osječke nadbiskupije pokazao se kao izvanredan prostor za akustični koncert koji je izvela u pratnji prijatelja gitariste Zorana Jašeka. Tereza je u svom nekonvencionalnom nastupu prepunom emocija izvela domoljubnu pjesmu Đele Jusića  “Dubrovniče pozdravi ravnicu”, optimističnu baladu Željka Sabe i Nikice Kalogjera “Sutra je novi dan”  i  nostalgičnu himnu “Prijatelji stari gdje ste”. 

Na kraju nastupa burno pozdravljena Tereza je obećala i najavila svečani Božićni koncert u Osijeku sa svojim pratećim bendom i promociju nove pjesme “Kao nekada” koju izvodi u duetu sa Borisom Štrokom. Glazbena diva Tereza Kesovija, iza koje je grandiozna karijera još je jednom pokazala kako joj nema premca na hrvatskoj glazbenoj sceni, ali i šire.

Izvor: Nove News