Tjedan topliji od prošloga, gotovo svakodnevno uz povremene mjestimične oborine.

0
1
Foto: HRT

Južina će obilježiti i početak ponedjeljka, tijekom kojeg će biti kiše, na Jadranu i područjima uz njega i obilnije, a u gorju i snijega. Uz novi pad temperature snijeg će ponovno padati i ponegdje u nizinama unutrašnjosti, uglavnom zapadne Hrvatske. Bit će i prilično vjetrovito, najprije uz jugo i jugozapadnjak, zatim buru. Promjenljiv vjetar bit će i u nastavku tjedna, koji će u većini Hrvatske biti topliji od prošloga, gotovo svakodnevno uz povremene mjestimične oborine.

Ponedjeljak – kiša, snijeg, jugo, bura

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno s povremenom kišom i grmljavinom. Pljuskovi će biti lokalno izraženiji pa će pasti i obilnija oborina, a bit će i vjetrovito. Jako i vrlo jako jugo okretat će na jugozapadnjak, a zatim na dijelu srednjeg Jadrana na sjeverozapadni i sjeverni vjetar.

Obilnije kiše može biti i ponegdje na jugu Hrvatske, gdje će također biti vrlo vjetrovito. Jako jugo okrenut će na jak jugozapadnjak, s kojim će more biti i jače valovito. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 13 °C.”

Od utorka – dalje povremene oborine

Na Jadranu idući tjedan u znaku vrlo promjenljivog vremena. Mjestimične kiše bit će gotovo svaki dan, a i vjetar će često mijenjati jačinu i bit će velikih razlika u između sjevernog dijela i južnog dijela Jadrana.Prema sredini tjedna temperatura će se uglavnom posvuda malo sniziti, a zatim je, s izraženijom južinom krajem tjedna, izgledan porast temperature uzduž cijele obale.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.