Foto: Screenshot

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na presici je reagirao na objavu PR-ovca platforme Možemo! Josipa Jagića koji je na Twitteru “zazivao ‘dobra stara vremena’ masovnih poratnih zločina totalitarnog komunističkog režima nad katoličkim svećenicima i hrvatskim narodom”.

“Jagić nije zaposlenik Gradske uprave, ali činjenica jest da surađujemo, razgovarao sam s njim nakon tog tweeta, i sam je rekao da je bio neprimjeren, ispričao se zbog toga. I sam smatram da je bio potpuno neprimjeren, u tom smislu mogu

Što se tiče odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je utvrdilo da su on te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet prekršili zakon imenovanjem članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, odgovorio je da su prekršili zakon koji više ne postoji. 

“A i tada je, kada su naša imenovanja nastala, Povjerenstvo tražilo da se taj članak izbriše jer su i sami bili svjesni da je u sukobu sa Zakonom o lokalnoj samopuravi. Vidi se da odluka nije bila jednoglasna i da je cijela priča pomalo… Što se nas tiče, mislim da nismo ništa pogriješili i vodili smo se Zakonom o lokalnoj samoupravi”.

Podsjetimo, Povjerenstvo je na sjednici većinom glasova zaključilo da su Tomašević, Dolenec i Korlaet počinili povredu Zakona o sprečavanju sukoba interesa donošenjem odluka o imenovanju Nikole Vukovića i Ante Samodola za članove Uprave Zagrebačkog holdinga, kao i kod imenovanja Suzane BrenkoRatka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora te Ivana NovakovićaBorisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave.

Povjerenstvo navodi da je povreda zakona počinjena jer su imenovanja donesena bez prethodnog prijedloga zagrebačke Gradske skupštine. No prema novom Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, za takvu povredu više nije predviđena nikakva sankcija.

Što se tiče otkaza u Zagrebačkom holdingu, odgovorio je da je točan broj otkaza predmet savjetovanja.

“Vjerujem da će se utvrditi što je doista višak, dobit će otpremnine, a vjerujem i da će dio radnika sam otići”, zaključio je Tomašević.

reći isto što i on, bilo kakva sumnja ili poziv ili odobravanje nasilja ili bilo što što bi se tako moglo interpretirati je potpuno neprihvatljivo”, rekao je Tomašević.

Anita M.