TONČI TADIĆ: “Japanski izbornik kopira Dalića, čak je i frizura ista. Vidi da tu ima nešto”

0
Foto: Screenshot N1

Nukelarni fizičar Tonči Tadić, koji je i vrhunski poznavatelj i zaljubljenik u Japan, komentirao je u N1 Studiju uživo dnašnju utakmicu osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru između Hrvatske i Japan.

Danas će svakako navijati za Hrvatsku, a dalje će bodriti onu ekipu koja pobijedi.

“Oba tima su mi jako draga, naši su naši, a Japanci su mi dragi zato što svemu pristupaju s maksimalnom ozbiljnošću i posvećenošću. Baš sam komentirao priajteljima da poznavajući ih kakvi, da su oni vjerojatno prije utakmice, već prije prvenstva napravili ogroman file o svakoj reprezentaciji – što Modrić jede, koliko dnevno trči… Sve su analizirali, gledali sve moguće filmove i to prije početka prvenstva u slučaju da dođu u duel s nama. Kod nas se sve nekako u zadnji čas”, rekao je Tadić.

Jako mu se sviđa hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

“Čovjek je ponizan, ne leti i to. Realističan je, staložen, miran i to je najbolji način na koji treba pristupiti cijeloj priči”, kaže pa dodaje:

“Zanimljivo mi je da japanski izbornik Hajime Moriyasu kopira Dalića u pristupu, čak je i frizura ista, način nastupa na konferencijama, vidi tu nešto. Očito Japanci vide nešto u zemlji koja ima manje stanovnika nego Japan nogometaša”.