HomeKolumnaTreba li čitav svijet, kao i ne tako davno, nestati od strane...

Treba li čitav svijet, kao i ne tako davno, nestati od strane crvene zvijezde, da Nobilo, Mesić i Rade Šerbedžija priznaju da nešto nije dobrodošlo u naš sokak.

Piše Vanja Zlatović

Idolopoklonstvo je najbolji put uništenja svake ideje, ona njime gubi izvorni smisao, mijenja ga i čini obijesnim obožavanjem krivotvorine. Nekrofilne titonalije u Kumrovcu nisu tek bizarne i besmislene zabave vremešnije pučke nostalgije, žala za vremenom kad “je Šaban vladao”, išlo se starom cestom na more, i igrao pikado na igrama metalaca”, i druge “dobro vam jutro Petrović Petre” zabave. Puno je to više, dublje u demonologiju, i nadasve, ničeg tu nema “povijesnog”, kao niti kad stave na You tube neonazi SS marschiert in Feindesland, pa napišu da je to iz ljubavi prema povijesti, a drugi dan nekom Turčinu netko razbaca po tržnici traperice sa štanda gdje kruh svoj zarađuje. Pod crvenom zvijezdom što nam je, kako pjesma kaže “s Karpata i Urala na kape pala”, ubija se i nakon Katyna, i nakon Teznog, i nakon Vukovara, evo sad u Ukrajini, a vi ju i dalje klanjate ..jer je Stari dobro lovio medvjede, i jer se vozio po Bri(onima) sa Loren i Pontijem.

Ove godine je ovo još dalje od dopustivog minimuma, crvena zvijezda se pokazuje još razotkrivenija u svom prezentu, eno je uz Z , i na bazama s nuklearnim raketama koje se ne skrivaju da raznesu svijet na komade, pa nije to, valjda, za dobro radničke klase, kako se niti za dobro radničke klase nije gorjelo živo, s obje strane usta cijevi topova na tenkovima Blagoja Adžića, treba li čitav svijet, kao i ne tako davno, nestati od strane crvene zvijezde, da Nobilo, Mesić i Rade Šerbedžija priznaju da nešto nije dobrodošlo u naš sokak.

Ali oni misle da je to njihov sokak, danas, i nema ovo veze s povijesti, ima sa svojatanjem prostora u kojem bi trebalo spašavati Perkovića i Mustaća prije onih kojima su “zvezdaši” pucali u leđa više nego u prsa.

Najviše zamjeram zvati ovu nekrofiliju ljevicom, onom ljevicom koja je za legalizaciju prostitucije, za pornografske predstave kojim će se uzdržavati djevojke, za vlast stranog kapitala ,a najviše ruskog državnog kapitala, kao i jednako lažirana i niska krivotvorina domoljublja, kolko ste vi krivotvorina svog lažnog boga.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari