23/06/21

Treba li nam ljetno računanje vremena?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Treba li nam ljetno računanje vremena – pitanje je koje je posljednjih godina sve aktualnije. Neke zemlje već su ga ukinule. O svemu se još nekoliko dana mogu izjasniti i građani Europske unije putem online upitnika Europske komisije. Pitanje je i za koje se računanje odlučiti.

Smeta li vam što dvaput godišnje morate pomicati sat? Ima li to smisla? Svoja razmišljanja možete podijeliti ispunjavajući upitnik Europske komisije.

Građani i na jugu i na sjeveru Lijepe Naše ukinuli bi, čini se, pomicanje kazaljki i živjeli u ljetnom vremenu.

Praksu pomicanja sata, uvedenu početkom prošlog stoljeća radi uštede energije, danas mnogi smatraju zastarjelom i ekonomski neopravdanom. A ističu i zdravstvene probleme zbog promjena dnevnog ritma.

I dok sve zemlje članice EU-a primjenjuju ljetno i zimsko računanje vremena, Rusija, Bjelorusija, Ukrajina i Turska su ga ukinule, a Island ga nikad nije ni primjenjivao.

Europski parlament u veljači je predložio EK ukidanje pomicanje sata pa je Komisija početkom srpnja pokrenula javno savjetovanje s građanama.

Komisija bi nakon toga trebala odlučiti hoće li poduzeti i konkretne korake, ali sigurno je da ćemo i ove jeseni kazaljke pomicati sat unatrag.

SourceHRT
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img