13 C
Split

Tri godine od strašne tragedije: Mosor pamti neviđenu tragediju, u razmaku od pet minuta preminula su braća Stamenov

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na današnji dan prije točno tri godine na Mosoru se dogodila neviđena tragedija. U razmaku od pet minuta preminula su braća Milan Miki i Aleksandar Bugi Stamenov – objavio je  portal  Dalmacija danas

Obojica su doživjela infarkt. Miki prvi, kada je na izvoru kraj planinarskog doma uzeo vodu, a onda i Bugi, njegov tri godine stariji brat kojem se srce slomilo od tuge kada je vidio njegovo beživotno tijelo.

Dva brata su taj dan zajedno s ekipom, kao i mnogo puta do tada, otišli na Mosor, uživati u prirodi. Bili su zaljubljenici u planine i planinarenje.

Nešto prije 19 sati mlađi brat Milan se zaputio se iz Planinarskog doma na obližnji izvor vode, koji se nalazi 100-tinjak dalje, kako bi donio vode.

Kako se on nije vraćao, jer za odlazak po vodu i povratak u Dom treba svega nekoliko minuta, njegov brat Aleksandar i prijatelji, koji su se zabrinuli što ga nema zaputili su ga se potražiti.

Ubrzo je, kad je Milanovo tijelo pronađeno beživotno blizu izvora na predjelu Ljuvač, od šoka i Aleksandar doživio srčani udar i preminuo.

Nakon godinu dana od njihove smrti na Mosoru je otkrivena spomen ploča.

Danas ih se prisjetio Denis Vranješ, zaljubljenik u planine i planinarenje, ovogodišnji dobitnik priznanja Ponos Hrvatske.

Foto: Screenshot Facebook Denis Vranješ

“Tri duge godine bez vas, ali nikad zaboravljeni, nikad prežaljeni – naša braća, naši Bugi i Miki.

Siguran sam kako bi bili ponosni da sad možete viditi svoj voljeni Dom”, napisao je na svojoj Facebook stranici.- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img