Wednesday, September 22, 2021
HomeVijestiDalmacijaTriljski i splitski policajci presreli pošiljku narkomafije iz Crne Gore: na Dalmatini...

Triljski i splitski policajci presreli pošiljku narkomafije iz Crne Gore: na Dalmatini uhićen diler s kokainom vrijednim 1,5 milijuna kuna

Splitski i triljski policajci spriječili su krijumčarenja kokaina iz Crne Gore čija narko klanovi stalno pokušavaju prodor na naše tržište. Na Dalmatini je s više od dva kilograma uhićen 28-godišnji Crnogorac kojeg su policajci presreli na odmorištu Sitno u općini Prgomet.

Na zaplijenjenoj količini bi se u uličnoj prodaji zaradilo milijun i pol kuna. Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, u utorak su na autocesti A1, na odmorištu Sitno policijski službenici Službe kriminaliteta droga i PGP Trilj zaustavili osobno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Crne Gore.

Zbog sumnjivog ponašanja i sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti predmeti kaznenog djela angažiran je službeni pas za detekciju droga. Droga je bila dobro skrivena, ali je nanjušio specijalno obučeni pas za otkrivanje opijata Balto. 

Foto: PU SDŽ

Prilikom pregleda vozila pas je reagirao te je vozilo vučnom službom prevezeno u prostorije policije gdje je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu izvršena pretraga. Na skrovitom mjestu u vozilu, u posebno preuređenom skrovištu iza instrument table pronađena su dva PVC paketa s 2200 grama kokaina.

Droga i vozilo su oduzeti, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, osumnjičeni 28-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Nabavna cijena ove količine kokaina od 600.000 kuna se u prodaji mnogostruko povećava tako da se distribucijom na malo dolazi do iznosa od 1,5 milijun kuna.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments