Saturday, October 16, 2021
HomeVijestiSDŽTriljski župnik dao upute vjernicima za koga ne glasati na nadolazećim izborima

Triljski župnik dao upute vjernicima za koga ne glasati na nadolazećim izborima

Kampanja za nadolazeće izbore se zahuktava. Političari šalju svoje predizborne poruke, a u predizbornu kampanju u Dalmaciji uključili su se i neki svećenici.

Među njima je i triljski svećenik don Stipe Ljubas, inače dekan Cetinskog dekanata, teritorijalno-pastoralne jedinica u sastavu Splitsko-makarske nadbiskupije.

On je preko župne Facebook stranice poslao poruku vjernicima u kojoj sugerira sugrađanima za koga ne glasovati. Da se zaključiti da misli da aktualnog triljskog gradonačelnika koji je prije nešto više od mjesec dana napustio HDZ i koji je najavio izlazak na izbore s nezavisnom listom.

Pročitajte u što je don Ljubas poručio:

“PORUKA ZA LOKALNE IZBORE 2021 GOD.
Kao župnik i dekan ne mogu biti sa strane pred lokalne izbore. NE DAJTE SE ZAVESTI od onih koji bi GRAD stavili u ” IZOLACIJU ” koji i mene župnika napadaju, izmišljaju, kleveću, ne čestitaju ni Božić i Uskrs. To ne bi činili ni ortodosni komunisti.
– Asfalt i sve drugo je pomoć županije i Vlade ne njihovo vlasništvo.
Pamet u glavu ……………………..pogotovo mladi

Vaš župnik don. Stipe”, poručio je don Ljubas.

Uslijedili su brojni negativni komentari:

“Svećenici se ne smiju mišat u politiku koliko ja znan, ali svi vidimo kako HDZ i Crkva idu kao prst i nokat”,

“Vidjevši ovu obavijest ostao sam zaprepašten i u nevjerici!
Naime, kao osoba koja odavno ne prebiva u gradu Trilju, iznimno mi je bilo drago da postoji ovakva jedna stranica na društvenim mrežama pod nazivom Župa sv. Mihovila Trilj gdje si u svakom trenutku mogao vidjeti slike misnih slavlja iz svog rodnog kraja, riječi ljubavi iz Sv. Evanđelja kao i nažalost kao i ružne te tužne obavijesti o našim preminulima koji su preselili sa ovog svijeta ka našem Gospodinu!

Ono što me iznenadilo to je ova obavijest koju sam upravo vidio!!
Kada sam pomislio da je to još jedna lijepa objava sa misnog slavlja na sv. Nedjelju, naš lokalni župnik daje obavijest o politici i političkim akterima, sugerirajući za koga NE, a za koga DA glasati. Nadam se da je župnikov profil hakiran i da će on osobno to potvrditi, u suprotnom slučaju biti ću jako razočaran mišlju da se jedna “Božja” stranica umjesto objava Božje riječi iz svetog pisma i sirenja radosnih vjesti iz evanđelja, davanja obavjesti o misnim slavljima, pretvara u sve ono što Crkva ne zagovara, govor podjela, mrznju…te propagiranje određenih političkih aktera!
Nadam se da je ovo greška!

Ova stranica jednostavno nije za to, jer sve ono dobro sa politikom se uprlja!!”,

“Kao župnik i dekan MORATE biti sa strane. Sa strane u smislu da ne namećete svoje mišljenje nikome a pogotovo ne mladima. Ako to sustavno i kontinuirano radite onda ste falili poziv. Ps. Učlanjenje vam je moguće i preko weba pa možete vrlo lako doc do iskaznice ako ju već nemate. Ova objava je čista sramota za jednu župu, ta nismo u 19. stoljeću da se slijepo slijede upute “moćnika”. Izuzetno cijenim vaš rad kao župnika i pastira katoličke Crkve ali ne i kao političara. Vrime je da malo stanete na kocnicu”,

“Sramota , ali nista novo da Crkva s politikom za istim stolom sjedi… pa se cudite sto vam ljudi sve manje vjeruju…”… – samo su neki od komentara, a sve ih možete vidjeti OVDJE

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Eto ti na.Cim netko pametan , (u ovom slucaju Dekan i zupnik, ) daje svoje mudre upute , digne se coporska hajka na njega. Ovaj jedan komentar zvuci kao da ga pise neki biskup ili barem dobro poduceni vjernik. Rekao sam dobro poduceni vjernik , ne da je on to nebi tako pricao -pisao.Svecenik je pozvan od Boga da vodi svoju zajednicu koja mu je povjerena ,u svim sforama i naukama i zivotu u istini i pravdi po Bozjim i ljudskim zakonima. Drugo on je i clan nacije i drzave kao i svaki drugi gradjanin i ima pravo misliti govoriti prosudjivatii raditi na dobrobit , u ovom slucaju dekanata i zupe ljudima za koje radi i zivi. Svi vi koji nikako nemozete izaci iz zaraze komunizmom i mrznjom na svecenstvo i istinite ljude koji vole svoju Domovinu i svoj narod. Vi koji mislite da ste pozvani da
    omalovazavate svecenika koji radi posteno i istinito. vi mislite da sa svojim licemjernim lizanjem oltara i glumacki nakrivljene glave i sklopljenih ruku to boze molite, pripazite se Bog nije netko skim se moze igrati i rugati, to mozete sa drugovima koji vam znace ko neki bogovi. ZA DOM SPREMNI ! ZIVIO 10 TRAVANJ!
    Franjo Lajtman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments