13 C
Split

Turistički promet na području općine Dugopolje

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ove turističke sezone nakon dugo godina zabilježen je smanjeni broj dolaska turista u većini gradova i općina Lijepe naše. Iznajmljivači bilježe veliku srpanjsku rupu što je potvrdila i službena statistika Hrvatske turističke zajednice.

Tragom tih brojki provjerili smo kakvo je stanje po pitanju dolaska gostiju u prvih 7 mjeseci 2019. godine i na području općine Dugopolje.

Podaci TZ Općine Dugopolje pokazuju kako u našoj općini od ukupno 31 objekta, 22 objekta registrirana su u samom naselju Dugopolje, 6 ih je registrirano u Koprivnu, 2 u Kotlenicama te jedan objekt u naselju Liska.

Po broju dolazaka bilježi se porast i to za 5,3%, točnije 27 144 gosta, u odnosu na isto razdoblje 2018. godine. Prema evidenciji ostvarenih noćenja zabilježen je pad od 1,4%, što znači 37 803, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najveći broj gostiju dolazi, slično kao i prethodnih godina, iz Kine (16%), Španjolske (15%), Tajvana (14%), Japana (13%) i Koreje (10%). Većina ovih brojki odnosi se na hotelski smještaj odnosno hotel Katarina, kategorije 4 zvjezdice s ukupno 368 registriranih kreveta. Gosti iz azijskih zemalja uglavnom su na proputovanju kroz Hrvatsku i u prosjeku se zadržavaju jednu noć u Dugopolju.

Što se privatnog smještaja tiče u ukupno 31 objektu na području općine ostvareno je 1108 dolazaka (34% više nego u istom razdoblju prošle godine) i 6 572 noćenja (9,3% više nego u istom razdoblju prošle godine), a iz ovih brojki vidljivo je da su se gosti u privatnom smještaju u prosjeku zadržavali nešto manje od 6 dana. Najveći broj gostiju u kućama za odmor dolazi iz Velike Britanije (20%), Njemačke (13%), Francuske (10%) i Nizozemske (7,5%).

Turistička godina i dalje je u plusu, a pokazatelji nude optimizam za dobar kolovoz i odličan rujan i listopad.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img