Foto: RK TK

UZ GLOBALNI rast tvrtke, razvoj centara u regiji postaje ključan.

TTTech Auto, tehnološki lider u području sigurnosnih softverskih platformi za autonomnu vožnju, sa sjedištem u Beču, Austrija, i sa 1200 zaposlenih na preko 10 lokacija u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama i u Aziji, najavio je novi krug dokapitalizacije od kompanija Aptiv i Audi, potvrđujući tako svoju snažnu poziciju među sve većim brojem auto-tehnoloških kompanija čija vrijednost prelazi milijardu dolara.

Ulaskom Aptiva kao dioničara, TTTech Auto dobiva u vlasničkoj strukturi još jednu veliku tvrtku uz već postojeće dioničare – Audi, Samsung ElectronicsInfineon Technologies i vodećeg osnivača TTTech Group.

“Aptiv i TTTech Auto od 2017. godine uspješno ugrađuju sigurnosne softverske sisteme u automobile cijelog spektra marki Volkswagen grupacije“, izjavio je Kevin Klark, predsjednik i generalni direktor tvrtke Aptiv.

“Audi i TTTech Auto imaju dugoročno strateško partnerstvo na području razvoja tehnologije za autonomnu vožnju. Sa softverskom tvrtkom CARIAD, koja je u vlasništvu Volkswagen grupe, Audi ubrzano uvodi tu tehnologiju i TTTech Auto mu je važan partner na tom putu”, kaže Markus Dusman, generalni direktor tvrtke AUDI AG.

Aptiv, Audi i TTTech Auto su već ostvarili zajedničke uspjehe: ove tri tvrtke su surađivale na Audijevom centralnom kontroleru za pomoć vozaču pri vožnji. Plodna suradnja na ovoj platformi je 2019. godine ovjenčana nagradom PACE koju dodjeljuje Automotive News.

Planovi daljeg širenja tvrtke podrazumijevaju međunarodni rast, s fokusom na Aziju gdje TTTech Auto već posluje u Kini preko zajedničke kompanije Technomous sa SAIC Motor Corporation, najvećim kineskim proizvođačem automobila na ovom sve značajnijem auto-tržištu.

Novi krug financiranja će unaprijediti vodeći proizvod ove kompanije, sigurnosnu softversku platformu MotionWise, u cilju podrške proizvođačima automobila koji uvođenjem ove platforme skraćuju razvojne cikluse softverski definiranih automobila. Ova sigurnosna platforma će se isporučivati kao otvorena, modularna platforma zasnovana na strogim automotiv standardima. Namjenski alati će proizvođačima automobila omogućiti da znatno ubrzaju proces razvoja softvera, od ideje do serijske proizvodnje, uključujući buduća ažuriranje funkcija bežičnim putem nakon prodaje. Danas već oko dva milijuna vozila baziranih na MotionWise platformi sigurno vozi putevima širom svijeta.

Postojeći i novi programi kompanije TTTech Auto obično traju od tri do pet godina, veoma su složeni i obuhvaćaju razvoj i održavanje sigurnosne softverske platforme MotionWise za brojne automobilske aplikacije, uključujući i one koje uključuju umjetnu inteligenciju, i njihovu orkestraciju na sistemskom nivou – na vrhunskim silikonskim čipovima kao što su NVIDIAQualcomm i Intel.

Najavljena dokapitalizacija će ojačati razvojne programe i postojeće kapacitete uključujući regionalne centre u Osijeku, Novom Sadu, Beogradu, Banja Luci,i Izmiru, gdje više od 500 inženjera radi na razvoju MotionWise platforme, njenom testiranju, razvoju potrebnih alata, i surađuje s klijentima širom svijeta na njenoj integraciji na njihovim platformama.

TTTech Auto CEE (do sada u Hrvatskoj, Srbiji, i Bosni i Hercegovini poznat kao RT-RK Automotive) postavlja ambiciozne ciljeve kako bi privukao najbolje i najsposobnije u softverskom i sigurnosnom inženjeringu na konkurentnom tržištu rada – kompanija je još 2021. godine pokrenula inicijativu “Zapošljavamo 200 inženjera svih senioriteta” i nastaviti će nuditi privlačne mogućnosti za lokalne talente kako bi potvrdila epitet jednog od najboljih poslodavaca u automobilskom sektoru u regiji.

TTTech Auto će nastaviti sa strategijom akvizicije i spajanja kupovinom dopunskih proizvoda, tehnologija i usluga kako bi zadovoljio sve veće potrebe proizvođača automobila za unapređenjem sigurnosti na putu ka potpuno autonomnim vozilima, i kako raste kompleksnost funkcija softverski definiranog automobila. 

Izvor TTTech Auto.