U BiH prijavljen pronalazak velikih količina zlata na još jednoj lokaciji

0
Foto: Pixabay

Kompanija Lykos Metals, koja je prijavila pronalazak velikih količina zlata na području općine Jezero, na putu je da otkrije nalazišta ovog plemenitog metala u Čajniču, koja su u početnoj fazi istraživanja, saznaje Indikator.ba.

Tvrtka provodi istraživanja na Sinjakovu i Čajniču i identificirala je tri nove polimetalne nosive zone iz prvog iskopa na nalazištu Erak u sklopu projekta Zekil-Erak. Najšira zona ima duljinu iskopa od 61 m (stvarna širina 50 m) s prosjekom od 1,50 grama po toni zlata.

Tvrtka je trenutno u procesu ishođenja potrebnih dozvola za početak bušenja. U Čajniču su identificirana dva nova područja, imanja Kapov i Tubrojevivi, koja će biti detaljno mapirana.

Ovisno o zimskim vremenskim uvjetima, pripreme za pristup gradilištu planiraju se započeti u prvom tromjesečju na prethodno identificiranim i prijavljenim ciljevima: Majdan (uzorci stijena ispitani su do 1,91 g/t zlata, 220 g/t srebra i 13,26 g/t olova) i Pisonica (uzorci stijena s do 51 g/t srebra i 2,78% olova), piše Indikator.ba.

Ivica R.