Foto: Snimka zaslona

U Hrvatskoj je koronavirusom ukupno zaraženo 87 ljudi. Od četvrtka je na snazi odluka kojom se zatvaraju sve trgovine osim prehrambenih i ljekarni, zatvaraju se ugostiteljski objekti i otkazuju javna okupljanja i sportski događaji.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da s novim ovlastima Stožer civilne zaštite donosi odluku da od četvrtka  na snagu stupi set mjera koje su usmjerene prema strožem socijalnom distanciranju.

Priprema se odluka kojom će se otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje društvene zajednice. Zatvorit će se i sve trgovine, osim prehrambenim proizvodima i ljekarne.

Božinović pojašnjava da je odluka donesena na rok od 30 dana, a hoće li se ona mijenjati, postrožavati, ublažavati ovisi o razvoju situacije.

Kada je riječ o trgovačkim centrima, radit će samo dućani koji prodaju prehrambene artikle, lijekove i higijenske potrepštine. Za sada javni prijevoz ostaje u redovnom režimu rada.

Uzorak preminulog čovjeka iz samoizolacije, koji je bio poslan iz Pule u Zagreb je kontaminiran pa su morali čekati novi uzorak. Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak vjeruje da bi večeras mogli imati rezultate. Nastavlja da po kliničkoj slici sve vodi prema tome da nije umro od koronavirusa. 

Izvor: N1
Podijeli objavu