Foto: Screenshot/ Ilustracija; Fotografija nema veze s događajem iz teksta

Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko oboružani dugim cijevima jutros su upali u kavanu u Makarskoj, nedaleko trajektnog pristaništa, te uhitili dvojicu muškaraca iz Bosne i Hercegovine, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija. Navodno se radi o dvojcu kojeg se sumnjiči za iznudu velike svote novca od imućnog sugrađanina.

Akcija uhićenja odvila se u makarskom kafiću gdje je trebala biti obavljena primopredaja novca, no čovjek kojeg su iznuđivali prethodno je sve javio policiji. Kako nitko od gostiju kavane prilikom privođenja ne bi stradao, većina prisutnih u lokalu bili su policajci u civilu, piše Slobodna.

Pretražili im i automobil

Na njihovu dojavu, pripadnici ATJ Lučko upali su u kavanu i izveli dvojicu osumnjičenih. Zatim su ih odveli do Mercedesa parkiranog u blizini, a kojim su osumnjičeni stigli na dogovoreno mjesto primopredaje, te ga pretražili.Daljnji tijek događaja za sada nije poznat.

Za Slobodnu su iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili da su na području grada Makarske “uhitili dvije osobe koje se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela iznude”. Dodali su da je kriminalističko istraživanje u tijeku.