Foto: YouTube

Brojne ljekarne u Njemačkoj zatvorit će svoja vrata 27. rujna u znak prosvjeda protiv politike njemačkog ministra zdravstva Karla Lauterbacha.

Farmaceuti su pod pritiskom i ne vide rješenja za probleme u opskrbi lijekovima, pišu njemački mediji. Politika njemačke Vlade nailazi na nezadovoljstvo mnogih farmaceuta. Uska grla u isporuci, manjak osoblja i birokratske prepreke dugo su teret farmaceuta, prenosi Fenix magazin.

Zbog toga su 14. lipnja 2023. godine brojne ljekarne diljem zemlje zatvorile svoja vrata u znak prosvjeda, a sada opet dolazi do zatvaranja. Ovo je najavio predsjednik Njemačke udruge njemačkih farmaceutskih udruga (ABDA).

Kako je naveo preporučit će svojim članovima da zatvore svoja vrata 27. rujna između 13 i 16 sati. Na taj dan u tom terminu njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach (SPD) održat će govor na Danu njemačkih farmaceuta u Düsseldorfu.

Kako bi što više djelatnika ljekarni moglo pratiti govor i u znak zajedništva, rad ljekarni bi trebao biti obustavljen za to vrijeme.

Ostaje za vidjeti koliko će se ljekarni zapravo zatvoriti vrata 27. rujna. Hitne ljekarne izuzete su iz prosvjeda i nastavljaju opskrbljivati ​​pacijente hitno potrebnim lijekovima.