HomeVijestiSvijetU Njemačkoj posebna parking mjesta za LGBT osobe i migrante

U Njemačkoj posebna parking mjesta za LGBT osobe i migrante

Uobičajeno je da se u garažama osiguraju  parking mjesta za invalide ili trudnice, a parkiralište u Hanauu u Njemačkoj ima nekoliko mjesta koja su osigurana za pripadnike LGBTQ populacije i za migrante, donosi Maxportal

Hanauer Parkhaus GmbH izgradio je tri parkirna mjesta za LGBTQ osobe (lezbijke, gayeve, biseksualne i transseksualne osobe) i migrante na podzemnom parkiralištu u središtu grada Hanaua.

Thomas Morlock, gradski vijećnik Hanaua i predsjednik nadzornog odbora HPG -a,  na otvaranju je rekao da je cilj pomoći ljudima koji osjećaju “posebnu potrebu za zaštitom”. “Ova parking mjesta su svečano otvorena, a cilj je da pomognu ljudima koji osjećaju “posebnu potrebu za zaštitom”.

Prostor ovog parking mjesta označen je “upečatljivo šarenim simbolima za različitost i toleranciju”, ali nisu nužno namijenjeni samo za ove dvije skupine  ljudi.

“No od kada je pravo na parking samo pitanje podrijetla i seksualne orijentacije”, piše Bild.de.

Još uvijek nije jasno kako vlasti namjeravaju nadgledavati jesu li ljudi koji parkiraju u tim prostorima zapravo dio LGBTQ zajednice ili migranti, iako je rečeno da će kamera nadgledati parkiralište

Izgradnja tri parkirna mjesta za LGBTQ osobe i migrante izazvalo je mnoštvo komentara na društvenim mrežama, među kojima i rasističkih i homofobnih, iz čega je  autor ideje, gradski vijećnik Thomas Morlock zaključio da  je odluka bila ispravna: “Djelomično homofobne i ksenofobne reakcije jasno pokazuju da je akcija bila ispravna.”

No, ni u LGBT zajednici nisu oduševljeni potezom vlasti u Hanauu. Nina Queer, poznati njemački transvestit, zabavljačica, plesačica i voditeljica, na Instagramu je negodovala:

“Osobno se nisam borila za ravnopravnost da bih si sad morala raditi takve gluposti. Nakon 50 godina emancipacije, homoseksualci, lezbijke i trans osobe 2021. godine ponovno stavljamo u ladice. Čestitam!”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments