Ispred trgovačkog centra u Velikoj Kladuši u ssubotu u 18:20 došlo je do pucnjave u kojoj je teško ranjen osmogodišnji dječak iz Iraka. Pogođen je iz pištolja.

Do pucnjava je najvjerojatnije došlo kada su se sukobile dvije grupe migranata, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a Unsko-Sansog Kantona Ale Šiljedić.

Dječak (2013.) je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudi i liječnici u Velikoj Kladuši se bore za njegov život.

 
 

“On najvjerojatnije nije bio meta već je slučajna žrtva. Metak je zalutao i pogodio ga u leđa. Trenutno se nalazi u teškom stanju, bore mu se za život u bolnici. Riječ je o dječaku migrantu koji je šetao s ocem u blizini”, naveo je Šiljdedić.

Šljdedić je potvrdio da je dječak, po svemu sudeći, slučajna žrtva obračuna dvije spomenute migrantske grupe. Slični sukobi događali  su se i ranije, ali bez upotrebe vatrenog oružja.

“Zabrinjavajuće je što je korišteno vatreno oružje. To je sada novina. Metak nije bio namijenjen dječaku, ali se, nažalost, zatekao na navedenom mjestu te je ranjen.”, kazao je Šiljdedić

Policija istražuje sve okolnosti slučaja. Istražitelji saslušavaju svjedoke, domaće građane, ali i strane državljane, migrante, koji bi trebali pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja koji je uznemirio cijeli kraj.

“Nakon incidenta vinovnici su se razbježali, te zasad nemamo odgovorne za ranjavanje djeteta. Sve okolnosti se provjeravaju”, kazao je Šiljdedić

MUP USK intenzivno traga za počiniteljima.