Foto: Dugopolje org

U strahu su velike oči! Nerijetko je to i temelj za stvaranje nepotrebne panike, što može završiti i kao uznemiravanje javnosti. Ali, opreza nikad dosta!

Kako god, slučaj jedne muške osobe iz Istre koja je nedavno zadobila teške ozljede nakon što je u jednom riječkom restoranu iz boce vode konzumirala određenu opasnu tekućinu izazvao je veliku pažnju javnost, piše Fiuman

Čini se da je jedan takav novi slučaj ovih dana zabilježen u Rijeci, piše riječki portal, a putem društvenih mreža masovno su se počele širiti uznemirujuće “poruke upozorenja” da su gazirani sokovi i voda popularnog proizvođača otrovani.

“Ekipa, obavijestite svoje bližnje… Molimo vas da obratite pozornost na sljedeća pića prilikom konzumacije u kafićima ili kupnje u trgovinama: Cola, Fanta, Tonic, Schweppes… Zabilježeni su slučajevi ljudi koji su završili u bolnici s teškim ozljedama jednjaka i želuca. Uzrok je neadekvatno isprana oprema u tvornici, ostaci kiselina za čišćenje nisu u potpunosti uklonjeni. Sve će biti službeno objavljeno sutra u novinama, a građani će biti obaviješteni”, navodi se u poruci koja se širi također u WhatsApp i Viber grupama.

Kako Fiuman neslužbeno doznaje, zaista je zabilježen jedan novi takav slučaj u centru Rijeke, a upit o tome poslali su tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska, kao i riječkoj policiji, ali odgovore, kako kažu, nisu dobili…