Friday, September 17, 2021
HomeVijestiHrvatskaU Poreču uhićen njemački par zbog zaključavanja djece i psa u automobilu

U Poreču uhićen njemački par zbog zaključavanja djece i psa u automobilu

Istarska policija privela je njemački par pod sumnjom da je na parkiralištu u Poreču ostavio dvoje djece i psa u zaključanom automobilu dok su oni obavljali kupovinu u trgovačkom centru.

Policija je u petak oko 19,30 sati od građana zaprimila dojavu da je na parkiralištu u ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy njemačkih oznaka zaključano dvoje djece i pas.

Na mjestu događaja policajci su potom zatekli 28-godišnju njemačku državljanku koja je netom prije dolaska policije otključala automobil.

Pomoć djeci pružila je ekipa porečke Hitne medicinske pomoći koja je ih je zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti prevezla u pulsku bolnicu.

Nakon što im je pružena, djeca su otpuštena iz bolnice dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska ambulanta.

Njemački državljani su uhićeni pošto je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima ostavili dvoje djece i psa dok su oni obavljali kupovinu u tom trgovačkom centru u Ulici Mate Vlašića.

Osumnjičeni su jučer navečer privedeni u pritvorsku jedinicu, a o slučaju su obaviješteni nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb.

Istarska policija upozorila je građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments