U SDP-u je umrla demokracija! Grbin iz stranke izbacio Gotovca šefa SDP Zagreb

  0
  Foto; Screenshot HRT Nu2

  Nakon raskida suradnje s Možemo, u SDP-u novi sukobi. Na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke izbačen je šef zagrebačkog ogranka.

  Šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac, više nije član te stranke. Odlučilo je to večeras na sjednici Predsjedništvo SDP-a, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

  Suspendiran je i Davor Terzić, na dvije godine. Odluke još mora potvrditi i Glavni odbor stranke. 

  Peđa Grbin obratio se novinarima. Ponašanje Viktora Gotovca nazvao je nekolegijalnim i ucjenjivačkim. Sporazum sa Možemo je raskinut, kaže, ali će ga obnoviti. Gotovac je izbačen većinom glasova. Izbori za gradski ogranak su neminovni.

  “Razgovori će tek početi. Nemojte me pitati što će biti na njegovom kraju. Na to vam ne mogu odgovoriti”, dodao je.

  Rekao je da će saslušati kolege koji su glasali uz Gotovca. Postoji i mogućnost za novim izbacivanjima?

  “Ponavljam, nemojte me pitati kako će izgledatikraj razgovora”, rekao je još jednom.

  “Meni je nejasna situacija”

  Sam Gotovac nakon izbacivanja još se nije oglasio, no prije sjednice je rekao da je radio po pravilima.

  “Očekujem raspravu, želim čuti o čemu se ovdje radi, ja ne znam o čemu je uopće riječ. Meni je potpuno nejasna situacija u kojoj sam se našao, sve statutarno, sve uz podršku svih onih koji su raspravljali uz većinu od 18 od 21. Sve u okviru onoga što su lokalne organizacije SDP-a mogu raditi, ja uopće ne znam zašto sam pozvan”, rekao je uoči sjednice Gotovac.

  Razlog izbacivanja je raskid s Možemo u Zagrebu. O raskolu u koaliciji oglasio se i danas gradonačelnik Tomislav Tomašević.

  “Uvijek smo spremni na suradnju, međutim, ako do te suradnje neće doći iz bilo kojih razloga, naravno da smo spremni, ako treba, i za nove izbore. Mi se toga ne bojimo”, poručio je gradonačelnik.

  Rekao je i da od današnjeg sastanka Predsjedništva SDP-a ne očekuje ništa jer nije na njemu da se miješa u unutarstranačke odnose drugih stranaka.