U SPLITU JOŠ JEDNA PRIJEVARA HSS-a KREŠE BELJAKA

  0
  Foto: screenshot

  U Splitu se događa još jedna prijevara birača odnosno nedosljedno i neodgovorno ponašanje HSS-a i njihovog predsjednika, Kreše Beljaka.

  Nakon završetka drugog kruga izbora za gradonačelnika Splita sigurno će HSS Kreše Beljaka slaviti pobjedu svog kandidata jer Beljak je javno podržao Ivicu Puljka u drugom krugu, a pored njegovog kandidata u prvom krugu Zorana Đogaša će pisati HDZ-HSS.

  Podsjetimo da je na prošlogodišnjim regionalnim izbora u Zagrebačkoj županiji, HSS Kreše Beljaka izašao na zajedničkoj listi s SDP-om i tako osvojio 4 županijska vijećnika, prilikom konstituiranja Skupštine Zagrebačke županije, vijećnici HSS-a su okrenuli leđa predizbornim partnerima, te postali dio vladajuće većine pod cijenu prodaje predizborno deklariranog programa i partnera.

  To je bila eklatantna pronevjera povjerenja birača koji su im dali svoj glas.Beljak po svim isprobanom receptu za sve okrivio druge, te sve svaljuje na lokalne organizacije, jer kao osoba lišen imun je na bilo kakav osjećaja osobne odgovornosti a kao političar uskraćen za osjećaja preuzimanja političke odgovornosti.

  U Splitu Beljak ide korak dalje u još jednu prijevari i manipulaciji biračkog tijela. Ovaj puta on okreće leđa predizbornim partnerima još u tijeku kampanje te svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook, već podržava protukandidata deklariranom kandidatu HSS-a, uz čije će ime na glasačkom listiću uz HDZ biti i tri slova HSS.

  Nameće se pitanje, kad će jednom to sve završiti i tko će ovome stati na kraj.I u ovom slučaju, on se već prijeti svima, svi su krivi i najavljuje sankcije, umjesto da se konačno makne s hrvatske političke scene, nakon svega što je učinjeno ovoj političkoj stranci, koja nosi povijesnu zaslugu za konačno formiranje hrvatskog nacionalnog političkog korpusa.

  Da podsjetimo, Beljak je nakon brutalnog i nedemokratskog obračuna koristeći nelegalno svoje faraonske statutarne ovlasti, privatizirajući nekada jaki HSS, isključio većinu lokalno izabranih dužnosnika, te nakon gubitka svih izravno izabranih dužnosnika u Zagrebačkoj županiji, svoju političku destrukciju nastavlja i dalje, i pokazuje svojim primjerom kako unakaziti i uništiti demokratski standard, za koje se danas bori cijela zapadna civilizacija.

  Reagiramo kao bivši članovi HSS-a okupljeni oko političke platforme Demokratski HSS.

  Nenad Matić, glasnogovornik Platforme