Udruga DAR iz Dugopolja provodi novi projekt za mlade!

0
Foto: Screenshot

Udruga DAR već 13 godina aktivno djeluje na području Dugopolja gdje provodi mnoge projekte namijenjene za djecu i mlade. Ono što je najljepše je sami cilj udruge, a to je pomaganje: zajedno za zajednicu. Koliko je udruga postigla u prilog joj ide i projekt koji upravo provodi.

Naime, udruga provodi svoj prvi Europski projekt ̋Teška vremena traže digitalne mjere – jačanje kapaciteta udruge Dugopolje Aktivno Radi, financiran iz europskog socijalnog fonda te iz Ureda za Udruge vlade Republike Hrvatske.

Programi u sklopu projekta usmjereni su na djecu, njihov napredak i razvoj društvenih kao i intelektualnih vještina. Partner na projektu je Općina Dugopolje, koja već dugi niz godina podupire udrugu i njezinu radu.

Naš projekt provodi se od 27.prosinca 2021. a planirani završetak je 27.lipnja 2023., a iznos koji je odobren jest 454.532,41kn. Unutar projekta provodimo različite aktivnosti sa edukativnim sadržajem koji se održavaju i uživo i online.

Trenutačno je 11 mjeseci uspješno odrađenih radionica i programa na kojima su sudjelovali pregršt djece iz našeg mjesta. Iza nas su već uspješno odrađene radionice iz programa šaha, empatije te ljetna škola orijentacije. Trenutačno provodimo STEAM radionice gdje djeca kombiniranjem različitih znanja razvijaju kritičko i logičko razmišljanje, preciznost, snalažljivost i inovativnost.

U tijeku provedbe su i SEL radionice koje su namijenjene u vidu pomoći mladima( djeci u dobi od 10 do 15 godina), da poboljšaju svoje intrapersonalne i socijalne vještine u sigurnom i poticajnom okruženju, gdje razvijaju vještine spremnosti za život kao i suočavanje s teškim izazovima. Oba ova programa provode se online, kojim jačamo i digitalnu kompetnciju djece i mladih. Kako smo ponosni na naše mjesto i zajednicu u sklopu projekta provodimo i programe podcast-a.

Cilj je ovog programa uključivanje i izobrazba naših volontera koji osmišljavaju i razrađuju teme vezane za našu lokalnu zajednicu koju želimo predstaviti široj javnosti.